001 - Escaperoom aglemeen

College stelt schetsontwerp rotonde Rondweg/Industrieweg/Stationsweg vast


Geplaatst op: 18 juli 2012

Op de kruising Rondweg/Industrieweg/Stationsweg in Mijdrecht wordt een rotonde aangelegd. Op 17 juli heeft het college hiervoor een schetsontwerp vastgesteld. De gemeente werkt nu een definitief ontwerp uit.

Op deze drukke kruising wordt een rotonde aangelegd om verkeer beter te laten doorstromen en de bereikbaarheid van Mijdrecht als geheel en het Mijdrechtse bedrijventerrein in het bijzonder te verbeteren.

Het ontwerp gaat uit van een rotonde met extra banen in de drukste richtingen. Er komt een extra rijstrook vanaf Bozenhoven in de richting van de Industrieweg en vanaf de Industrieweg in de richting van Dukaton. De rotonde krijgt daarmee meer verkeerscapaciteit dan een enkelstrooksrotonde. Het schetsontwerp gaat er vanuit dat de extra rijstroken direct worden gerealiseerd.

Dit schetsontwerp is besproken met omwonenden en aangrenzende bedrijven en positief ontvangen. Bij de nadere uitwerking wordt zorgvuldig gekeken naar inpassing in de omgeving. Eén van de aandachtspunten is de realisatie van een goede oversteeksituatie vanaf de Nutslaan. De kruising wordt intensief gebruikt door fietsers, en in mindere mate door voetgangers. Ook voor hen wordt een verkeersveilige situatie gecreëerd.

De kruising Rondweg/Industrieweg/Stationsweg is één van de belangrijkste kruisingen van Mijdrecht. Bezoekers van het dorpscentrum, bevoorradend verkeer, werknemers en bezoekers van het Bedrijventerrein Mijdrecht en vele anderen gebruiken de kruising intensief. Bovendien ligt hij in een openbaar-vervoersroute. Om overlast zoveel mogelijk te beperken wordt bij de voorbereiding veel aandacht besteed aan een goede fasering van de werkzaamheden en de communicatie daarover.

Klik hier voor de schets (PDF)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College stelt schetsontwerp rotonde Rondweg/Industrieweg/Stationsweg vast

Op de kruising Rondweg/Industrieweg/Stationsweg in Mijdrecht wordt een rotonde aangelegd. Op 17 juli heeft het college hiervoor een schetsontwerp vastgesteld. De gemeente werkt nu een definitief ontwerp uit. Op deze drukke kruising wordt een rotonde aangelegd om verkeer beter te laten doorstromen en de bereikbaarheid van Mijdrecht als geheel en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: