01 - Nooit Gedacht

Waardevolle bomenlijst gemeente Aalsmeer in de maak


Geplaatst op: 18 juli 2012

Begin 2012 heeft het college van B&W de concept waardevolle bomenlijst voor gemeente Aalsmeer vastgesteld. Deze lijst bevat ongeveer 3200 gemeentelijke bomen en 950 particuliere bomen. Alle particulieren eigenaren van mogelijke waardevolle bomen zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. De reacties op deze informatie wordt verwerkt in de waardevolle bomenlijst.

Voordat de waardevolle bomenlijst kan worden vastgesteld door het college moet de verordening aangepast worden. De huidige Bomenverordening 2000 is momenteel geldig in Aalsmeer, waarin de verplichting tot het aanvragen van een kapvergunning is vastgelegd. De Bomenverordening wordt als onderdeel van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) onder het bewaren van houtopstanden (afdeling 3) opgenomen. De gemeenteraad zal eerst een besluit moeten nemen en de verordening wijziging. Hiervoor heeft het college een advies uitgebracht aan de gemeenteraad.

Als de verordening is aangepast dan zal het college de waardevolle bomenlijst vaststellen. Na deze vaststelling geldt een bezwarentermijn, waarna de lijst definitief wordt vastgesteld in de tweede helft van 2012. Meer informatie hierover kunt u lezen op www.aalsmeer.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waardevolle bomenlijst gemeente Aalsmeer in de maak

Begin 2012 heeft het college van B&W de concept waardevolle bomenlijst voor gemeente Aalsmeer vastgesteld. Deze lijst bevat ongeveer 3200 gemeentelijke bomen en 950 particuliere bomen. Alle particulieren eigenaren van mogelijke waardevolle bomen zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. De reacties op deze informatie wordt verwerkt in de waardevolle … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: