01 - Nooit Gedacht

'Maak gebruik van het aanbod om dakpannen vast te zetten'


Geplaatst op: 18 juli 2012

Stichting Leefomgeving Schiphol gaat na de zomer de dakpannen vastzetten van huizen onder de directe aanvliegroute van de Aalsmeerbaan. Hierbij gaat het om het gebied rond de A.H. Blaauwstraat, een gedeelte van de Aalsmeerderweg en een gedeelte van de Oosteinderweg. Zij doen dit om schade door de luchtturbulentie van dalende vliegtuigen - zogenaamde Vortex-schade - zo veel mogelijk te voorkomen. Inmiddels heeft Stichting Leefomgeving Schiphol alle bewoners van wie het huis in aanmerking komt met een brief geïnformeerd.
Omdat recente schadegevallen voor veel persaandacht hebben gezorgd, is zowel door Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) als door de Rijksinspectie voor de Luchtvaart onderzoek gedaan. Zij rapporteerden onafhankelijk van elkaar aan de gemeente dat de bewuste vliegtuigen noch te laag vlogen noch uit koers waren geraakt.

De gemeente is in gesprek gegaan met Schiphol Group en de LVNL en heeft aangedrongen op structurele maatregelen om vortex schade te voorkomen. Stichting Leefomgeving Schiphol heeft de actie om de dakpannen van een groot aantal woningen vast te zetten opgepakt. Inwoners die in aanmerking komen om de dakpannen van hun woning vast te laten zetten, hebben inmiddels een eenmalig aanbod gekregen. Omdat de kans op vortex schade aanzienlijk afneemt wanneer de dakpannen worden vastgezet, roept de gemeente inwoners op om in te gaan op het aanbod. Inwoners hebben tot 1 augustus de tijd om op het aanbod te reageren. Na de zomer wordt met de werkzaamheden begonnen.
Bij incidentele schadegevallen zal Schiphol die natuurlijk blijven herstellen.

Waar schade melden?
Mocht u schade hebben die veroorzaakt is door luchtturbulentie van vliegtuigen kunt u dit melden op het storingsnummer van Schiphol: telefoonnummer : 020-6012555 .

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

'Maak gebruik van het aanbod om dakpannen vast te zetten'

Stichting Leefomgeving Schiphol gaat na de zomer de dakpannen vastzetten van huizen onder de directe aanvliegroute van de Aalsmeerbaan. Hierbij gaat het om het gebied rond de A.H. Blaauwstraat, een gedeelte van de Aalsmeerderweg en een gedeelte van de Oosteinderweg. Zij doen dit om schade door de luchtturbulentie van dalende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: