Wethouder ondertekent intentieovereenkomst oprichting ondernemersfonds


Geplaatst op: 16 juli 2012

Op vrijdag 13 juli heeft Wethouder Economische Zaken Ad Verburg van Gemeente Aalsmeer de intentieovereenkomst oprichting ondernemersfonds Aalsmeer Centrum ondertekend. De Winkeliersvereniging Aalsmeer Centrum (WVAC), vertegenwoordigd door Jan Sparnaaij en Dirk Box, ondertekenden deze overeenkomst namens de winkeliers. Wethouder Verburg: ‘Deze stap is heel belangrijk voor de Aalsmeerse economie. De winkeliers hebben zelf het initiatief genomen en hebben het stimuleringsplan zelf gefinancierd. De gemeente en de Kamer van Koophandel (KvK) hebben hier ook een rol in mogen spelen. Na een lange tijd met veel bouwwerkzaamheden in Aalsmeer Centrum, met een mooi Praamplein als gevolg, gaan we nu kijken hoe we zaken nog verder kunnen verbeteren. Het door de winkeliers ontwikkelde stimuleringsplan ‘Meer Aalsmeer' geeft aan wat de sterke punten zijn van Aalsmeer Centrum en waar nog aan gewerkt moet worden. Dit plan heeft een structurele financiële basis nodig in de vorm van een ondernemersfonds. Een ondernemersfonds draagt bij aan de ontwikkelingscontinuïteit van het centrum. Een ondernemersfonds is een fonds van en voor de ondernemers. Wel moet er een groot draagvlak zijn bij de ondernemers in Aalsmeer Centrum voor de invoering van dit ondernemersfonds.'

Het Ondernemersfonds biedt de mogelijkheid om Aalsmeer Centrum tot een nog aantrekkelijker winkelgebied door te ontwikkelen. Het verplicht stellen van een bijdrage aan een ondernemersfonds via een reclame belasting heeft het grote voordeel dat alle ondernemers in het heffingsgebied een bijdrage doen. Een groot voordeel van een ondernemersfonds is dat alle ondernemers in een winkelgebied samen bepalen hoeveel en wat er extra wordt geïnvesteerd. De ondernemers kunnen zelf een via een eigen plan bepalen hoe de kwaliteit van het winkelgebied wordt verbeterd. Ondernemers staan dus zelf aan het stuur. Een winkelgebied met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling heeft een positieve invloed op de waarde van het vastgoed. Een belangrijke reden om met een ondernemersfonds, op basis van reclamebelasting te gaan werken, is dat alle ondernemers mee doen en alle ondernemers profiteren van de collectieve investeringen.

Ondernemers in Aalsmeer Centrum profiteren van de maatregelen die uit het ondernemersfonds gefinancierd worden, zoals aankleding van het winkelgebied, evenementen en acties en communicatie en promotie. De ondernemers stellen voor om de ondernemersbijdrage te regelen via een reclamebelasting. Dirk Box: 'De winkeliers in het gebied zijn zeer actief. Zelfs winkeliers die geen lid zijn van de WVAC gaan de deuren langs om handtekeningen te verzamelen voor dit ondernemersfonds.' Ook Jeroen Kuin van All about Hair was bij de ondertekening aanwezig. Hij gaat zich inzetten bij de oprichting van de stichting ‘Meer Aalsmeer'. Op dit moment onderschrijft een meerderheid van ondernemers in Aalsmeer Centrum al het voornemen voor een Ondernemersfonds. Nog meer bedrijven worden bezocht om nog meer draagvlak hiervoor te krijgen. Het is de bedoeling dat het Ondernemersfonds per 1 januari 2013 van start gaat.

De gemeente zich zal inspannen voor adequate ambtelijke begeleiding en een voortvarende bestuurlijke besluitvorming. De WVAC zich zal inspannen voor het verkrijgen van een zo breed mogelijk draagvlak bij de in het werkingsgebied gevestigde ondernemers. De KvK een regierol zal vervullen bij het oprichtingsproces van het ondernemersfonds.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder ondertekent intentieovereenkomst oprichting ondernemersfonds

Op vrijdag 13 juli heeft Wethouder Economische Zaken Ad Verburg van Gemeente Aalsmeer de intentieovereenkomst oprichting ondernemersfonds Aalsmeer Centrum ondertekend. De Winkeliersvereniging Aalsmeer Centrum (WVAC), vertegenwoordigd door Jan Sparnaaij en Dirk Box, ondertekenden deze overeenkomst namens de winkeliers. Wethouder Verburg: ‘Deze stap is heel belangrijk voor de Aalsmeerse economie. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: