001 - Escaperoom aglemeen

6 oktober 'Dag van de geschiedenis' in Vinkeveen


Geplaatst op: 16 juli 2012

Op zaterdag 6 oktober presenteert de historische vereniging "De Proosdijlanden" zich in volle breedte via diverse activiteiten. Het thema van de jaarlijkse maand van de geschiedenis is in 2012 ‘Arm en rijk'. De Proosdijlanden speelt hierop in, door in het Dorpshuis van Vinkeveen op 6 oktober a.s. een grote variatie aan historische presentaties, lezingen en workshops aan te bieden.
Vanuit de werkgroepen Archeologie, Heemkunde, de Proosdijkoerier en Genealogie krijgen de bezoekers mogelijkheden om actief met de regionale historie aan de gang te gaan.
Zo staan een workshop ‘pijpenkoppen determineren', ‘gesprekken met oudere dorpsgenoten', ‘genealogie en Duitsland' en ‘archiefonderzoek' op de rol.
In de grote zaal van het Dorpshuis presenteren zich die middag diverse historische organisaties, waaronder de Archeologische Werkgroep Nederland, afdeling Amstelveen, het museum De Ronde Venen, het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen en de historische kring Wolfgerus van Aemstel uit Ouderkerk.

Verhalenwedstrijd
Het belooft een leuke, geanimeerde dag vol regionaal interessante geschiedenis te worden, waar ook de plaatselijke jeugd bij is betrokken. Voor de plaatselijke schooljeugd wordt een schrijf- tekenwedstrijd georganiseerd rond het thema 'arm en rijk in De Ronde Venen'. De leerlingen van de hoogste klassen van de plaatselijke basisscholen worden uitgedaagd om eigen verhalen over de bewoners van het Proostenhuis of de veenarbeiders in onze regio te maken of prachtige tekeningen rond hetzelfde onderwerp.
Om 15.00 uur 's middags is hiervan de prijsuitreiking. Deze feestelijke afronding wordt opgeluisterd door opperspreekstalmeester Hans van Veen en de middag krijgt een spectaculaire afsluiting door een dansvoorstelling in stijl van de jeugdige hiphopgroep van STREETDANCE CENTRE BUILD YA SKILLZ.

Het programma voor 6 oktober ziet er als volgt uit:
10.15 uur Grote Zaal: Workshop "Genealogisch Onderzoek in Duitsland" door dhr. Rob Dix uit Arnhem. Daarna werken aan computers om het een ander toe te passen.

10.30 uur Oudheidkamer: Hoe komt een artikel voor de Proosdijkoerier tot stand? door Stef Veerhuis/ Presentatie van de Bibliotheek- documentatiecentrum door Peter van Golen.

13.00 uur Diverse stands: in de toegangshal en in de Grote Zaal bij de ingang.

13.30 uur Oudheidkamer: Workshop "Pijpenkoppen", door dhr. Ab Visser. Inleiding en determineren van aanwezige koppen.

13.30 uur Kleine Zaal: Workshop Heemkunde. Project "Orale Geschiedenis" Bewoners Gagelweg. Een presentatie met geluid en beeld door Harry Hoefkens, gevolgd door determineren oude foto's door de aanwezigen.

15.00 uur In de Grote Zaal: Presentaties van de verhalen van winnaars/winnaressen van de verhalenwedstrijd m.m.v. Hans van Veen en als uitsmijter: Hiphopdemonstratie door Build Ya Skilzz.

16.00 uur Afsluiting

Kortom, het belooft een leuke, geanimeerde dag vol regionaal interessante geschiedenis te worden. Dit mag u natuurlijk niet missen. Dus: 6 oktober staat gereserveerd in uw agenda, toch?!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

6 oktober 'Dag van de geschiedenis' in Vinkeveen

Op zaterdag 6 oktober presenteert de historische vereniging "De Proosdijlanden" zich in volle breedte via diverse activiteiten. Het thema van de jaarlijkse maand van de geschiedenis is in 2012 ‘Arm en rijk'. De Proosdijlanden speelt hierop in, door in het Dorpshuis van Vinkeveen op 6 oktober a.s. een grote variatie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: