001- Uithoorn

BORUS bouwt 'energieneutraal' kinderdagverblijf voor Abcoude


Geplaatst op: 14 juli 2012

Op 22 oktober a.s. opent BORUS Kinderopvang de deuren van haar nieuwe kinderdagverblijf naast de Paulusschool aan de Leo Dongelmansstraat in Abcoude. Voor dit nieuwe kinderdagverblijf is de laatste techniek op het gebied van klimaatbeheersing en energievoorziening toegepast.

Het bouwen van een energieneutraal pand was ook voor BORUS een nieuwe ervaring. Om de energieneutrale ambitie te kunnen realiseren hebben meerdere gespecialiseerde bedrijven een advies uitgebracht. Uiteindelijk is gekozen voor de aanpak van Struycken Installaties uit Tilburg.
Het nieuwe kinderdagverblijf heeft geen gasaansluiting, het dak is tot de laatste vierkante centimeter voorzien van zonnepanelen en de bodem wordt gebruikt voor warmteopslag en -winning.
Directeur Stephan van den Oetelaar: "BORUS ontvangt prijsaanbiedingen van energiebedrijven voor de elektriciteit die BORUS (terug)levert aan het elektriciteitsnet. Het lijkt wel de omgekeerde wereld! De elektriciteitsmeter draait achteruit terwijl alle apparatuur aan staat."

In het pand wordt straks aan de hand van foto's en animaties aan de kinderen uitgelegd hoe energie van de zon en uit de bodem kan worden gebruikt om elektriciteit te maken en een pand te verwarmen en te koelen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

BORUS bouwt 'energieneutraal' kinderdagverblijf voor Abcoude

Op 22 oktober a.s. opent BORUS Kinderopvang de deuren van haar nieuwe kinderdagverblijf naast de Paulusschool aan de Leo Dongelmansstraat in Abcoude. Voor dit nieuwe kinderdagverblijf is de laatste techniek op het gebied van klimaatbeheersing en energievoorziening toegepast. Het bouwen van een energieneutraal pand was ook voor BORUS een nieuwe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: