01 - Autocross Abcoude

Wethouder Ad Verburg reikt diploma’s uit bij ROC Nova College


Geplaatst op: 11 juli 2012

Donderdag 5 juli heeft wethouder Ad Verburg op ROC Nova College Amstelveen symbolisch het eerste een diploma uitgereikt aan Jillian Huisen uit Aalsmeer. Dit deed hij samen met zijn collega wethouders uit de gemeenten Uithoorn, Ouder-Amstel, Ronde Venen en Amstelveen.
Wethouder Verburg: ‘Het slagingspercentage van ROC Nova College Amstelveen ligt dit jaar boven het gemiddelde op 82%. Dit maakt dat ik dubbel trots ben op de prestatie van alle cursisten en leerlingen die geslaagd zijn.'
Landelijk werden er in totaal 472 diploma's en 441 certificaten mavo/vmbo-tl, havo en vwo uitgereikt. Met de 1144 examenkandidaten die in het voortgezet algemeen onderwijs voor volwassenen (vavo) alsnog een diploma of certificaat wilden behalen, betekent dit een slagingspercentage van 80%.
ROC Nova College verzorgt in het vavo vrijwel alle reguliere vakken mavo/vmbo-t, havo en vwo. Nieuw zijn de vakken Spaans en filosofie in Hoofddorp. Cursisten volgen alleen de vakken die ze nodig hebben en krijgen persoonlijke begeleiding. Jongeren die zijn gezakt voor één of twee vakken vmbo-tl en die heel gemotiveerd zijn om naar het mbo te gaan, kunnen het programma 'Alvast Studeren in het mbo' volgen. Zij doen dan 's avonds bij het vavo de ontbrekende vakken voor hun diploma vmbo-tl en overdag de mbo opleiding van hun keuze op het Nova College.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Ad Verburg reikt diploma’s uit bij ROC Nova College

Donderdag 5 juli heeft wethouder Ad Verburg op ROC Nova College Amstelveen symbolisch het eerste een diploma uitgereikt aan Jillian Huisen uit Aalsmeer. Dit deed hij samen met zijn collega wethouders uit de gemeenten Uithoorn, Ouder-Amstel, Ronde Venen en Amstelveen.Wethouder Verburg: ‘Het slagingspercentage van ROC Nova College Amstelveen ligt dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: