Open Toernooi TV De Ronde Vener groot succes

Geplaatst op: 10 juli 2012

De 28e editie van het Open Toernooi van Tennisvereniging De Ronde Vener, met als hoofdsponsor De Hypotheekshop Mijdrecht, is een groot succes geworden. Na een week waarin ondanks de slechte voorspellingen iedere dag prima tennisweer bood, was de regen op de finaledag toch spelbreker. Veel finalepartijen moesten in de hal worden gespeeld, maar aan het eind van de dag konden er toch nog enkele finales buiten worden gespeeld en kon ook de prijsuitreiking buiten plaatsvinden. Dat betekende dat er toch veel toeschouwers bij de prijsuitreiking aanwezig waren en velen bleven ook om te genieten van het heerlijke eten wat ieder jaar weer prima wordt verzorgd door de vrijwilligers van tennisvereniging De Ronde Vener. In de hoogste categorie bij de heren stonden Jon Mouter en Robin Ekholm tegenover elkaar in de finale. Beide spelers hadden ook in categorie 4 tegenover elkaar gestaan en in die categorie wist Ekholm in drie sets van Mouter te winnen. In de categorie 3 wist Mouter echter sportieve revanche te nemen.

In een prachtige finale wist Mouter met 6-3 en 6-4 te winnen. Mouter werd hiermee de opvolger van Milan van Dijk die hij in de halve finale in drie sets had uitgeschakeld. In de herendubbel 3 ging de zege naar Erik Boogaard en David Meenderink die met 6-3 en 6-4 de winnaars van vorig jaar, Mick van Meines en Menno van Parreeren wisten te verslaan. Bij de dames ging de overwinning in de hoogste categorie naar Anastasia Zaandam voor Marian Hutten. In de damesdubbel ging de overwinning naar Saskia de Jong en Peggy de Hondt die met 6-1 en 7-6 Netty Zwaga en Nancy van der Lans wisten te verslaan. In de gemengd dubbel legden Netty Zwaga en Stefan Tichelaar beslag op de eerste plek door in een spectaculaire en spannende partij met 7-6 en 7-5 te winnen van Celine en Bas de Rooij. Ook dit jaar werd er weer een veteranentoernooi gespeeld. In de herendubbel ging de titel in poule A naar Nico van Wijk en Teun Verkaik en in poule B naar Jos Riechelman en Eric Sjiem-Fat. Bij de dames wisten Hetty van Veen en Swanet Verbruggen poule A te winnen en Cate Nevison en Joke Riehl poule B. De gemengd dubbel werd gewonnen door Marijke de Graaff-Sluijs en Jan Verkleij. Dit jaar was het alweer de 28e keer dat het Open toernooi van Tennisvereniging De Ronde Vener werd gespeeld en het is wederom een zeer geslaagd evenement geweest met bijna vierhonderd enthousiaste deelnemers.

Gedurende de hele week is het tennispark bezocht door een groot aantal toeschouwers die genoten van de prachtige tennispartijen en het uitstekend verzorgde randgebeuren. Dit toernooi werd mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en de volgende sponsors: De Hypotheekshop Mijdrecht, Bonne Nuit, Rendez Vous.

De 28e editie van het Open Toernooi van Tennisvereniging De Ronde Vener, met als hoofdsponsor De Hypotheekshop Mijdrecht, is een groot succes geworden. Na een week waarin ondanks de slechte voorspellingen iedere dag prima tennisweer bood, was de regen op de finaledag toch spelbreker. Veel finalepartijen moesten in de hal … Lees meer »