001 - Escaperoom aglemeen

Spetterende Rode Kruis-disco voor mensen met beperking


Geplaatst op: 10 juli 2012

Vrijdag 6 juli was een zeer geslaagde discoavond voor mensen met een verstandelijke beperking. In discotheek Bon Ami te Aalsmeer genoten ruim 100 mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders van muziek en gezelligheid. Het feest werd georganiseerd door het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn. Verschillende scholieren en jongeren uit de omgeving van Uithoorn en Aalsmeer hielpen mee bij deze discoavond. Jongeren Rode Kruis vrijwilliger Jurgen Rupschus: ‘We organiseren de disco nu voor vierde keer en elke keer wordt het drukker. Daarom is het belangrijk om dit evenement te blijven herhalen zodat ook deze mensen genieten van een leuk avondje uit.'

De feestgangers kwamen vanuit de hele regio en zijn bewoners van Ons Tweede Thuis of wonen zelfstandig. Al snel begon iedereen te dansen op de muziek van dj Ger. De steelband Tavenu uit De Kwakel zorgde voor een vakantiestemming met tropische nummers uit het Caribisch gebied. Na het optreden van de steelband zat de sfeer er goed in. Een bewoner van OTT vertoonde zijn dj kunsten en hij zorgde dat alle voetjes van de vloer gingen. Daarna maakte de Uithoornse zanger Harm er een feest van. Op zijn Hollandse meezingers werden vele polonaises gelopen. De gasten kregen ook de kans om samen met Harm een duet te zingen.
De rest van de avond draaide dj Ger populaire muziek en van het enthousiaste publiek mag hij volgend jaar zeker terugkomen. De discobezoekers waren niet weg te slaan van de dansvloer en de twee beste dansers kregen een felbegeerde prijs. Ook ging meerdere keren een schaal rond met daarop verschillende snacks. Jurgen tenslotte: ‘Helemaal blij en al uitkijkend naar de disco van volgend jaar gingen de mensen huiswaarts. Het Jongeren Rode Kruis bedankt Bon Ami, Tavenu, Harm en alle vrijwilligers voor het mede mogelijk maken van deze geweldige avond.'

Voor onze komende activiteiten zoekt het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn nog scholieren en jongeren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen. Wil jij ons helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een verstandelijke beperking, of wil je meer informatie over wat wij doen? Kijk dan op www.facebook.com/JongerenRodeKruis, of volg @jjrodekruis op twitter.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spetterende Rode Kruis-disco voor mensen met beperking

Vrijdag 6 juli was een zeer geslaagde discoavond voor mensen met een verstandelijke beperking. In discotheek Bon Ami te Aalsmeer genoten ruim 100 mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders van muziek en gezelligheid. Het feest werd georganiseerd door het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn. Verschillende scholieren en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: