001 - Escaperoom aglemeen

Uitstap met Museum Plus Bus groot succes


Geplaatst op: 10 juli 2012

Afgelopen dinsdag 3 juli had Stichting De Baat een uitstapje geregeld met de Museum Plus Bus. Om acht uur stonden er al diverse ouderen voor de Meijert te wachten. Toen de Touringcar kwam was het instappen vlot voor elkaar. Voor mensen met een rolstoel was er zelfs een lift.

In de Bus stelden buschauffeur Paul en leidster Dolly van de Museum Plus Bus zich voor aan alle mensen. De vrijwilligers van Stichting De Baat, Tjitske, Corrie, Corrie, jawel nog een Corrie en Nel lieten ook even zien wie ze waren aan de 35 gezellige deelnemers. Daarna vetrokken wij richting Arnhem voor een bezoek aan het Openlucht museum. Het had wel wat weg van een schoolreisje.

In het museum werden we hartelijk ontvangen met koffie en thee. Daarna gingen we in 3 groepen uiteen onder begeleiding van ervaren gidsen om een deel van het Museum gaan bekijken. Uitspraken als ‘zo deed mijn moeder dat ook' en' ja dat hadden wij thuis ook' hoorde je regelmatig. Wat ook leuk was om te zien hoe er vroeger advocaat werd gemaakt; hiervoor werden echt eerst eieren gezocht. Sommige deelnemers hebben tijdens de rondleiding echte verse boerensoep (met van alles erin) gegeten. En gesmuld dat ze hebben!

Er kwamen allerlei wetenswaardigheden voorbij. Wist u trouwens dat de uitdrukking "heet Gebakerd" uit de tijd van de Baker (nu kraamverzorgster) komt? In die tijd werden de luiers/doeken namelijk warm gemaakt en als het dan te heet was, was de baby te "heet gebakerd".

Na de rondleiding hebben we met de tram een rondrit over het museumterrein gemaakt. En toen was het al weer tijd om te gaan eten. Na de lunch kon ieder voor zich of in groepjes nog verder het Museum gaan bekijken.

Rond 15.00 gingen we weer richting bus en nadat buschauffeur Paul de rolstoelen en rollators weer ingeladen had, verraste hij ons met het voorstel om niet via de snelweg maar binnendoor richting Mijdrecht te rijden. Deze toeristische route bracht ons langs o.a. het Airborne Museum in Oosterbeek( slag om Arnhem) , Wageningen, Grebbeberg, Ouwehands dierenpark, Doorn en Leersum. We waren wat later terug dan gepland, maar hebben ervan genoten. Dit was een geslaagde dag mede dankzij De Museum Plus Bus, buschauffeur Paul en leidster Dolly en alle vrijwilligers.

Dankzij de Bank Giroloterij en de 7 deelnemende musea was dit een prachtige culturele uitstap met de MuseumPlus Bus. Hopelijk komt er volgend jaar weer iets dergelijks. Stichting De Baat zal in ieder geval goed uit blijven kijken naar dit soort initiatieven, zodat ook de inwoners van De Ronde Venen mee kunnen met dit soort landelijke acties.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitstap met Museum Plus Bus groot succes

Afgelopen dinsdag 3 juli had Stichting De Baat een uitstapje geregeld met de Museum Plus Bus. Om acht uur stonden er al diverse ouderen voor de Meijert te wachten. Toen de Touringcar kwam was het instappen vlot voor elkaar. Voor mensen met een rolstoel was er zelfs een lift. In … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: