01 - Nooit Gedacht

Europese karatekampioenen uit Aalsmeer gehuldigd


Geplaatst op: 10 juli 2012

Ruim twee weken geleden hebben Nick Pater (10 jaar), Floor Sparnaaij (8 jaar) en Lulu Jiang (12 jaar) van karatevereniging Wassanim Europese titels veroverd. Een knappe prestatie van de drie kinderen, temeer daar ze eigenlijk nog maar enkele jaren met hun sport bezig zijn. Ze zijn met karate begonnen door gebruik te maken van de jeugdsportpas. Genoeg redenen dus voor wethouder Sport; Gertjan van der Hoeven om de kinderen te huldigen.

"Geweldig wat Nick, Floor en Lulu hebben gepresteerd, namelijk een Europese karatemedaille veroveren in Duitsland. Nick heeft zelfs twéé gouden plakken veroverd; één voor sparren en één voor loopvormen. Ik vind het natuurlijk erg leuk dat ze door de gemeentelijke jeugdsportpas met karate in aanraking zijn gekomen. Met deze pas kunnen kinderen van basisscholen Aalsmeer gratis een aantal kennismakingslessen bijwonen van een sport. Voor Floor, Nick en Lulu is de jeugdsportpas een groot succes gebleken. Ze hebben niet alleen kennis gemaakt met karate maar werden zelfs echte Europese kampioenen. Klasse!"

Jeugdsportpas
De JeugdSportPas (JSP) is een initiatief van de Gemeente Aalsmeer en Sportservice Noord Holland met als doelstelling om zoveel mogelijk leerlingen van de basisschool kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende sporten. De uitvoering van de JSP wordt gecoördineerd vanuit Sportservice Haarlemmermeer, waarbij nauw samengewerkt wordt met basisscholen en diverse sportverenigingen in Aalsmeer. De leerlingen maken op school in twee weken tijd kennis met twee verschillende sporten. Dit gebeurt door middel van een kennismakingsles, via mondelinge informatie of via een videoband. Na deze kennismaking kunnen de kinderen vier lessen in de sport(en) volgen bij de sportvereniging van hun keuze.

Wassanim
De karatevereniging Wassanim (soort strijdkreet) van trainer Johan van der Nald is sinds 2008 actief in Aalsmeer. De trainingen worden gegeven in de gymzaal aan de Jac. P. Thijsselaan . De trainingen worden voornamelijk bezocht door jeugdleden. Na de zomer wil de trainer starten met een zelfverdedigingscursus voor vrouwen. Volgend jaar vinden in Rotterdam de wereldkampioenschappen plaats. Wethouder Van der Hoeven: "Ik hoop dat ik volgend jaar een heuse wereldkampioen karate uit Aalsmeer mag huldigen."

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Europese karatekampioenen uit Aalsmeer gehuldigd

Ruim twee weken geleden hebben Nick Pater (10 jaar), Floor Sparnaaij (8 jaar) en Lulu Jiang (12 jaar) van karatevereniging Wassanim Europese titels veroverd. Een knappe prestatie van de drie kinderen, temeer daar ze eigenlijk nog maar enkele jaren met hun sport bezig zijn. Ze zijn met karate begonnen door … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: