02 - Senior  sportief actief 2e week

Gezellige eerste weekenddag NRE op Vinkeveense Plassen


Geplaatst op: 8 juli 2012

Vandaag was het enige Utrechtse water van het Nationaal Regenboog Evenement aan de beurt om de zeilers op de proef te stellen. De Vinkeveense Plassen boden vandaag alweer het vierde wedstrijdwater aan, morgen is de finale op de Nieuwkoopse Plassen. Naast spannende zeilwedstrijden op het water was op Zandeiland 4 in Vinkeveen van alles te beleven voor het publiek: wederom veel activiteiten voor de jeugd, demonstraties van onder andere de brandweer, muziek en een kramenmarkt. De commissaris van de Koningin van Utrecht opende vandaag het evenement officieel, samen met de burgemeester van Vinkeveen.
"Ook vandaag hebben we het weer getroffen met het weer. Een ideale zeildag: veel zon en wind, dat zijn de perfecte omstandigheden om onder te zeilen." Aldus één van de zeilers. Maarten Divendal, de burgemeester van gemeente De Ronde Venen, waar de Vinkeveense Plassen onderdeel van uitmaken, opende samen met de commissaris van de Koningin van Utrecht, Roel Robbertsen het evenement. De heer Robbertsen haalde een zin van de commissaris van de Koningin van Zuid-Holland aan, Jan Franssen, die op 3 juli het gehele evenement opende. De heer Franssen zei toen: "Wij hebben het meeste water." De heer Robbertsen gaf vandaag daar als weerwoord op: "Daar doet de heer Franssen Utrecht en Noord-Holland (die samen met Zuid-Holland de wedstrijdwateren bieden) te kort mee." Vandaag werden weer twee wedstrijden gevaren, waarbij De Ronde Venen de tweede wedstrijd won op het eigen water. Toch viel de boot vandaag niet in de overallprijzen. De eerste plaats ging naar de winnaar van het klassement tot nu toe; Het Groene Hart, de tweede plaats naar Aalsmeer en Kaag en Braassem viel vandaag voor het eerst in de prijzen; zij gingen naar huis met de derde prijs.
Veel lokale bedrijven en verenigingen zetten zich weer in voor een mooi walprogramma. De jeugd kon op Zandeiland 4 de hele middag proeven van de meest spectaculaire activiteiten en populaire (water)sporten. De activiteiten varieerden van demonstraties en open lessen, zoals sleepwakeboarden, jeugdzeilen, duiken, tumbling, activiteiten van de scouting, zumba en capoeira. Aquabubble was vandaag het meest favoriet en de demonstratie van de brandweer, een reddingsactie op het water, trok veel publiek. Morgen is de finale op de Nieuwkoopse Plassen, weer van 14:00 tot 16:00 uur is het wedstrijdzeilen. Vanaf 12:00 uur starten de walactiviteiten voor het publiek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gezellige eerste weekenddag NRE op Vinkeveense Plassen

Vandaag was het enige Utrechtse water van het Nationaal Regenboog Evenement aan de beurt om de zeilers op de proef te stellen. De Vinkeveense Plassen boden vandaag alweer het vierde wedstrijdwater aan, morgen is de finale op de Nieuwkoopse Plassen. Naast spannende zeilwedstrijden op het water was op Zandeiland 4 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: