01 - Nooit Gedacht

Nationaal Regenboog Evenement 2012 bouwt aan succes


Geplaatst op: 6 juli 2012

Na flink wat protesten op de eerste wedstrijddag verliep de tweede wedstrijddag voor de 15 Regenbogen een stuk vlotter. Toch werden ook deze dag twee in plaats van drie beoogde wedstrijden gevaren, bij de derde wedstrijd waren te veel valse starten. Dat drukte de pret onder de bemanningsleden niet en ook het publiek was zeer uitgelaten over de dag. Het weer zat wederom mee, ondanks slechte voorspellingen. Voorspellingen over welke boot deze dag met de titel er vandoor zou gaan waren er ook volop. Veel publiek was te vinden op het water en op de wal. De jeugd was op en rond het Braassemermeer ook flink vertegenwoordigd bij verschillende wateractiviteiten die waren opgezet.

De dag startte met het feestelijk binnenhalen van de 15 Regenbogen door een boot met DJ en veel kinderen en een vloot van de zeilvereniging van de Wijde Aa. Om 12:00 uur startten de kinderactiviteiten waarbij naar schatting ongeveer 300 kinderen aan hebben deelgenomen. Van workshops waterskiën en zeilen tot een kleurwedstrijd en uitleven op springkussens. Het NRE heeft als subdoel om de jeugd in aanraking te laten komen met watersport. Een uitlating van een jongen die meedeed aan de waterskiworkshop: "Ik kan nu écht waterskiën, echt gaaf!". Burgemeester Marina Van der Velde - Menting reikte de prijzen uit voor de kleurplatenwedstrijd. Zij zei over de dag:"Ten opzichte van vorig jaar konden we nu als publiek op de boot die ons rondtoerde heel dicht bij de wedstrijd komen, omdat dit jaar de wedstrijden op een betere plek op het meer gehouden zijn. Het was goed te zien hoe de mannen flinke strijd op het water leveren en het is ook goed om te zien dat ze dikke vrienden zijn op de wal", zei ze na afloop, "en zo hoort het ook!". Ook Arthur Diephuis die op de boot van Kaag en Braassem vaart beaamde dat het evenement met het jaar groeit. Voor hem was het vandaag een thuiswedstrijd op het Braassemermeer. "Vandaag was een fantastische entourage, het weer was beter dan voorspeld, het was heel leuk zoveel kinderen actief te zien op en rond het water. We voeren zelf bij de eerste wedstrijd 11 punten en bij de tweede 4. Daar zijn we niet ontevreden over. De wind was verraderlijk. Ook wij verbeteren met het jaar en blijven ons best doen!". Deze dag was ook Olympisch zeiler Sven Coster aanwezig. Samen met zijn broer Kalle voer hij twee keer tijdens de Olympische spelen, waarbij zij één keer zesde en één keer vierde werden. "We gaan naar Londen toe om onze prestaties te verbeteren, wat moet resulteren in een eerste, tweede of derde plek." aldus Sven. Morgen stapt hij bij de boot van Bedrijfsleven Rijnland in. Wellicht krijgt hij de smaak te pakken om volgend jaar ook mee te doen. Over het NRE vandaag zegt hij: "Het was een waanzinnige dag en het is leuk om weer vrienden te treffen hier. Op Nationaal gebied is dit wel het hoogste wat je tegenkomt." De tweede NRE-dag ging de derde plaats naar Bodegraven-Reeuwijk, de tweede naar Leiden en de derde naar Het Groene Hart. Harry Amsterdam van de boot Het Groene Hart: "Ons succes is Olga, de enige vrouw in de competitie tijdens het NRE!" Het Groene Hart nam tevens de klassementsprijs en bijbehorende vaandel in ontvangst.

Volg iedere dag live het wedstrijdzeilen van 14:00-16:00 uur op de volgende radiostations:
4 juli: Unity FM 107.7
5 juli: Niet tijdens de wedstrijden, maar een samenvatting om 18:15 uur op MeerRadio FM 105.5 en 106.6 en kabel 89.0 en Radio Kaag en Braassem 105 FM of via kabel 103.4.
6 juli: Radio Aalsmeer 105.9
7 juli: Midpoint FM 105.6 en via de kabel 101.9. Midpoint TV analoog 45 en digitaal Ziggo 41

8 juli: Radio HollandsMidden 107.4 FM en kabel 103.4

En verder nieuws op:
Website: www.nationaalregenboogevenement.nl
Facebook: Nationaal Regenboog Evenement Facebook
Twitter: #NRE2012

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nationaal Regenboog Evenement 2012 bouwt aan succes

Na flink wat protesten op de eerste wedstrijddag verliep de tweede wedstrijddag voor de 15 Regenbogen een stuk vlotter. Toch werden ook deze dag twee in plaats van drie beoogde wedstrijden gevaren, bij de derde wedstrijd waren te veel valse starten. Dat drukte de pret onder de bemanningsleden niet en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: