02 - Senior  sportief actief 2e week

Oude fortenroute opnieuw op de kaart


Geplaatst op: 29 juni 2012

Tegelijk met de opening van De Stellingmaand in september, start ook de eerste editie van een nieuwe fietstoertocht. Op 1 september 2012 fietsen naar verwachting enkele honderden sportieve wielrijders de 170 kilometer lange route rond de vroegere verdedigingslinie De Stelling van Amsterdam. De als vanouds bekend staande fortenroute heeft dankzij miljoenen investeringen een nieuw aangezicht gekregen dat het verkennen meer dan waard is. Door het organiseren van een fietsroute worden deze investeringen getoond aan het wielrennerpubliek.

Unesco monument uitstekend decor voor fietstochten
Sinds het opheffen van de militaire status van de Stelling in 1963 is het monument overgeleverd aan de dynamiek van de burgermaatschappij. Omdat het vrije schootsveld rondom de forten vereiste dat er geen permanente bebouwing rondom de forten gerealiseerd mocht worden, is er een duidelijke groene ring rondom Amsterdam ontstaan die zich vandaag de dag goed leent voor recreatie.
De 170 kilometer lange route loopt zoveel mogelijk langs de infrastructuur van de Stelling van Amsterdam en de tussenliggende, recreatief aantrekkelijke fietsverbindingen. Sinds de Stelling tot één van de negen Werelderfgoederen in Nederland behoort, hebben grote renovaties aan de 46 forten en batterijen gezorgd voor een nieuw en interessant ‘verschiet'. De vaak prachtige wegen langs de Stelling vormen een uitstekend decor voor fietstochten. Er is voor één afstand gekozen omdat een kortere route niet de gehele Stelling kan ronden. Deze route laat precies zien wat de Stelling is en vormt een uitdaging voor de deelnemer.

ANWB knooppuntenroute
De Uithoornse Wieler Club heeft een slim systeem bedacht om via de ANWB knooppunten snel en zeker de route te volgen. Alle deelnemers ontvangen bij de start de cijfercodes waarop zij de route kunnen volgen zonder kans op verkeerd rijden. Volop gelegenheid om tijdens het fietsen van de omgeving te genieten. In de loop van de maand augustus wordt het parcours door verkenners van de Uithoornse vereniging nog eens gecontroleerd op wegomleidingen en evenementen die de weg versperren. Op de laatste dag voor het startschot plaatsen leden van de club nog de nodige omleidingborden.

Gratis wielershirt voor snelle inschrijvers
Via de digitale inschrijvingsmodule op www.rondjestelling.nl kunnen belangstellenden zich opgeven voor de toertocht van 1 september 2012. De kosten bij voorinschrijving bedragen € 6,00 per persoon. Om nog meer bekendheid te geven aan de Stelling en de fietstocht speciaal voor dit evenement wielershirts ontworpen. De shirts voeren reclame voor het Rondje Stelling en tonen de logo's van de sponsoren, de Gemeente Amsterdam en provincie Noord Holland. De eerste snelle inschrijvers die de komende weken hun naam invullen op de website, dingen mee naar het exclusieve wielershirt. De eerste tientallen inschrijvers maken kans op dit tenue tijdens de openingsceremonie bij het Fort aan de Drecht. Gratis dus. Hiermee worden sport en cultuur nog meer met elkaar verbonden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oude fortenroute opnieuw op de kaart

Tegelijk met de opening van De Stellingmaand in september, start ook de eerste editie van een nieuwe fietstoertocht. Op 1 september 2012 fietsen naar verwachting enkele honderden sportieve wielrijders de 170 kilometer lange route rond de vroegere verdedigingslinie De Stelling van Amsterdam. De als vanouds bekend staande fortenroute heeft dankzij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: