01 - Nooit Gedacht

NRE zeilspektakel op de Vinkeveense Plassen


Geplaatst op: 29 juni 2012

Op zaterdag 7 juli is het weer zover: voor de tweede keer komen de Regenbogen op de Vinkeveense Plas hun wedstrijden varen voor het Nationaal Regenboogevenement. De WVA is ook dit jaar voor de zeilers de gastheer. Het NRE is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij op vijf verschillende Hollandse en Utrechtse plassen wedstrijden gevaren worden.
De activiteiten worden dit jaar geconcentreerd rond Zandeiland 4. De boten worden tussen 10.30 en 12.00 uur te water gelaten. Aansluitend kunnen ze door belangstellenden bezichtigd worden in de haven van de WVA. . Er zullen dan ook weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn op deze dag. Voor iedereen die met de auto het evenement wil komen bezoeken, heeft de organisatie een watertaxi georganiseerd. Parkeren kan volop op Zandeiland 1, de watertaxi brengt je dan naar de activiteiten op eiland 4. De watertaxi vaart van 10.00 tot 18.30 uur.

Om 11 uur beginnen de activiteiten op Zandeiland 4 met workshops en demonstraties, en is er een kramenmarkt op het parkeerterrein. De demonstraties en jeugdactiviteiten worden verzorgd door verschillende Vinkeveense verenigingen als de Scouting en het Showballet. Ook is bijvoorbeeld het Shantykoor Ahoy van de partij.
De zeilwedstrijden beginnen om 14.00 uur met een startschot van de Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht. Er wordt geprobeerd de baan zo dicht mogelijk bij Zandeiland 4 te leggen, zodat de wedstrijden vanaf zandeiland 4 en het clubschip goed zichtbaar zijn.

De dag wordt afgesloten om 17.00 uur met de prijsuitreiking en een borrel.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

NRE zeilspektakel op de Vinkeveense Plassen

Op zaterdag 7 juli is het weer zover: voor de tweede keer komen de Regenbogen op de Vinkeveense Plas hun wedstrijden varen voor het Nationaal Regenboogevenement. De WVA is ook dit jaar voor de zeilers de gastheer. Het NRE is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij op vijf verschillende Hollandse en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: