001 - Homan Zonnepanelen

29 juni post-metal avond in The Mix


Geplaatst op: 27 juni 2012

Het is weer tijd voor een lekkere post-metal avond, dus liefhebbers, verzamelt allen in N201 op 29 juni. Met A Descending Seashore, Trip Trigger en Semistereo in de line-up belooft het een memorabele avond te worden.

De Aalsmeerse post-rock band A Descending Seashore werd in 2008 oorspronkelijk opgericht onder de naam "Definitions". Een lange periode van intensief oefenen en nummers schrijven, overigens in de oefenruimte van N201, heeft ertoe geleid dat de stijl en de creativiteit van de band op een hoog niveau terecht gekomen is. De stijl van de band kenmerkt zich door veelzijdigheid en vooral veel sfeer en spanning in elk nummer. In 2010 veranderde de band van naam en ging verder als A Descending Seashore omdat deze naam het gevoel van de muziek beter omschrijft. Kort erna heeft A Descending Seashore hun eerste EP opgenomen, die gratis te downloaden is op hun bandcamp pagina. Op dit moment werken ze aan een nieuwe setlist, die een goede combinatie vormt van nieuwe nummers en oude nummers die bijgeschaafd zijn, klaar om een sterk optreden neer te zetten met veel variatie, spanning en muzikale hoogstandjes!

Ook de uit Sassenheim (nabij Leiden) afkomstige rockers van Trip Trigger komen naar N201. De band combineert verschillende genres en produceert daardoor een mix van progressive rock en metal. De progressieve invloeden zijn duidelijk herkenbaar in de sound van de band, die zelf beinvloed wordt door bands zoals Tool, Rush, David Bowie, Porcupine Tree, Muse en Incubus. Ze nemen je mee in een wereld van geluid en verwondering, met pompende ritmes en rustgevende klanken en waar iedereen zich kan identificeren met de inspirerende teksten.

De legendarische band Semistereo zal N201 weer op zijn grondvesten doen schudden. De band is volgens Lordsofmetal.nl de post-rockende Tool van Nederland. Nadat ze de goed ontvangen CD "Welcome, You Knight" hebben uitgebracht, is Semistereo nu helemaal klaar voor toekomst met nieuwe CD "Semistereo" en single "A Graceful Shutdown", waarvoor ook een videoclip is uitgebracht. Dit album laveert meer dan tevoren tussen mooie rustige passages en kamerbrede gitaaruitbarstingen, terwijl de nummers laag voor laag worden opgebouwd. Net als je dacht dat het daarbij blijft weet de band je vervolgens volkomen te verrassen met poppy melodieën of een monsterlijke groove die de basis vormt voor een heerlijke melodieuze gitaarpartij. Nu de band sinds eind 2011 wordt versterkt door een toetsenist zal Semistereo op het podium nog grootser, meeslepender en sfeervoller klinken, dus 2012 is nu al helemaal hun jaar!

Door één van de bands te benaderen voor de kortingslijst kun je voor drie euro naar binnen, in plaats van de gebruikelijke zes euro aan de deur, dat is toch weer drie euro die je kan besteden aan een drankje!

Deur: 21.00

Entree: 3,- vvk 6,- deur

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

29 juni post-metal avond in The Mix

Het is weer tijd voor een lekkere post-metal avond, dus liefhebbers, verzamelt allen in N201 op 29 juni. Met A Descending Seashore, Trip Trigger en Semistereo in de line-up belooft het een memorabele avond te worden. De Aalsmeerse post-rock band A Descending Seashore werd in 2008 oorspronkelijk opgericht onder de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: