001 - Escaperoom aglemeen

Baggeren van een aantal kopsloten in Aalsmeer


Geplaatst op: 26 juni 2012

In opdracht van het hoogheemraadschap van Rijnland start aannemer Verboon uit Maasland begin juli met baggerwerkzaamheden in een aantal kopsloten in Aalsmeer. De uitvoering neemt ongeveer drie weken in beslag. Voordat er gestart wordt met de baggerwerkzaamheden neemt aannemer Verboon contact op met alle eigenaren in het te baggeren gebied.

In 2008 zijn alle verondiepte watergangen in het kopslotengebied van Aalsmeer (Uiterweg en Oosteinderweg) door Rijnland, in samenwerking met de Provincie Noord-Holland en de gemeente Aalsmeer, gebaggerd. In 2010 bleek een aantal kopsloten opnieuw dicht te slibben. Eind 2011 is geïnventariseerd in welke kopsloten het dichtslibben tot overlast leidt. Deze watergangen worden de komende periode gebaggerd.

Rijnland wil in het kopslotengebied van Aalsmeer iedere twee jaar baggerwerkzaamheden uitvoeren. Wanneer u de komende twee jaar overlast ervaart door dichtslibbende kopsloten, dan kunt u dit melden via het formulier op www.rijnland.net/baggerenaalsmeer of via telefoonnummer (071) 306 37 77. Er is sprake van overlast bij aanzienlijke verlanding, stankoverlast, verstopte hemelwaterafvoeren of wanneer eigenaren gehinderd worden in hun bedrijfsvoering. In 2014 worden de watergangen, als er daadwerkelijk sprake is van overlast, gebaggerd.

Wethouder Gertjan van der Hoeven: ‘De kopsloten in Aalsmeer slibben regelmatig dicht met alle gevolgen van dien. Ik ben erg blij dat Rijnland dit probleem nu structureel gaat aanpakken. Op deze manier blijven de kopsloten op diepte en zal er minder stankoverlast zijn'.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Baggeren van een aantal kopsloten in Aalsmeer

In opdracht van het hoogheemraadschap van Rijnland start aannemer Verboon uit Maasland begin juli met baggerwerkzaamheden in een aantal kopsloten in Aalsmeer. De uitvoering neemt ongeveer drie weken in beslag. Voordat er gestart wordt met de baggerwerkzaamheden neemt aannemer Verboon contact op met alle eigenaren in het te baggeren gebied. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: