02 - Senior  sportief actief 2e week

Wethouder Verburg bij Dode Hoek training groepen acht


Geplaatst op: 26 juni 2012

Op 25 juni heeft Wethouder Verburg van Verkeersveiligheid de starthandeling verricht bij Dode Hoek / Fiets "SEEF" training. Hierbij leren leerlingen hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van vrachtwagens, maar ook fietsen met een zware boekentas van 10 kilo. Zij moeten dan vaak na de schoolvakantie naar het middelbaar onderwijs fietsen, vaak verder weg. Wethouder Verburg: ‘Het is heel belangrijk dat de leerlingen veilig fietsend naar school komen. Dan moeten ze wel weten hoe zij zich in het verkeer moeten gedragen. Daarom organiseert gemeente Aalsmeer samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) verschillende trainingen. Aan de Dode Hoek / Fiets "SEEF" training doen dit jaar 90% van alle groepen 8 mee en streven wij volgend jaar ook hier naar 100%.'

Tijdens de training kunnen de leerlingen ook veilig proberen of bellen tijdens het fietsen slim is. Hieruit blijkt dat bellen en fietsten met een zware boekentas levensgevaarlijk is. Ook leren de scholieren veilig naast elkaar fietsen. Het bezoek aan de grote vrachtwagen maakt toch wel indruk. Sommige leerlingen spraken zelfs van hoogtevrees. In de vrachtwagen kunnen de leerlingen goed zien hoe waar de dode hoek van de chauffeur zit. Dit is zijn de plekken rondom de vrachtwagen waar je niet te zien bent voor de bestuurder van de vrachtwagen. Bij de training komen levensreddende tips naar voren. Ga nooit naast een vrachtwagen staan en blijf minstens 3 meter achter de vrachtwagen staan.

Verkeersveiligheid
Gemeente Aalsmeer doet heel veel aan verkeersveiligheid voor kinderen. Ieder jaar zijn op alle scholen de theoretisch verkeersexamens. Ook aan de praktisch verkeersexamens voor de groepen 7 doen alle basisscholen in Gemeente Aalsmeer mee. En nu dus de Dode Hoek / Fiets "SEEF" training voor de groepen 8 aan het eind van het schooljaar. Ook doet de gemeente elk jaar mee met de campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN) ‘De scholen zijn weer begonnen'. Verkeersvrijwilliger Ben Reinalda zet zich al twee en een half jaar samen met gemeente Aalsmeer, de stadsregio en VVN in voor de verkeerveiligheid van kinderen in Gemeente Aalsmeer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Verburg bij Dode Hoek training groepen acht

Op 25 juni heeft Wethouder Verburg van Verkeersveiligheid de starthandeling verricht bij Dode Hoek / Fiets "SEEF" training. Hierbij leren leerlingen hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van vrachtwagens, maar ook fietsen met een zware boekentas van 10 kilo. Zij moeten dan vaak na de schoolvakantie naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: