001 - Homan Zonnepanelen

Naschoolse activiteit Power Girl afgesloten


Geplaatst op: 26 juni 2012

Acht meiden van verschillende basisscholen in Mijdrecht hebben in juni de naschoolse activiteit Power Girl afgesloten. Zes weken lang kwamen de meiden voor sportieve spellen bij elkaar in de speelzaal van de Trekvogel onder leiding van Astrid Millenaar.

Zij kijkt terug op een geslaagde naschoolse activiteit: "Bij Power Girl wordt je uitgedaagd om je eigen kracht te ontdekken. Door middel van sportieve spellen, oefeningen en creatieve opdrachten ontdekten veel meisjes dat zij meer kracht hebben dan zij denken. Kracht zit niet alleen in je spierballen, maar ook in je stem, je ogen, je adem en in je gedachten.

Een favoriete oefening was jezelf door een poort van stootkussens heen duwen. In het begin hielden sommige meisjes zich in, maar later leerden ze om er met kracht doorheen te stoten. Daar waren ze dan zelf verbaasd over. Er komen altijd situaties in je leven, dat je die kracht nodig hebt en op jezelf moet vertrouwen. Dat maakt deze lessen zo waardvol.

Een van de deelneemsters verwoordde het zo" ik zou deze lessen wel het hele jaar willen hebben. Want hier kan ik zijn wie ik ben".

De naschoolse activiteiten in Wilnis en Mijdrecht zijn georganiseerd door een werkgroep van het samenwerkingsverband ‘Samen Sterk voor Kinderen', bestaande uit een aantal vrouwen die zich hier vrijwillig voor inzetten. In het najaar doen ALLE scholen in Mijdrecht en Wilnis mee en wordt het activiteitenaanbod uitgebreid. Gezien het succes zal Power Girl ook weer op het programma komen te staan.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Naschoolse activiteit Power Girl afgesloten

Acht meiden van verschillende basisscholen in Mijdrecht hebben in juni de naschoolse activiteit Power Girl afgesloten. Zes weken lang kwamen de meiden voor sportieve spellen bij elkaar in de speelzaal van de Trekvogel onder leiding van Astrid Millenaar. Zij kijkt terug op een geslaagde naschoolse activiteit: "Bij Power Girl wordt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: