001 -Brouwer Transport

Startsein voor baggeren van Ringvaart


Geplaatst op: 26 juni 2012

Elisabeth Post, Gedeputeerde Verkeer en Vervoer en Pieter Hellinga, Hoogheemraad van Rijnland hebben op 18 juni het startsein gegeven voor het baggeren van de Ringvaart. De Aalsmeerse wethouder Gertjan van der Hoeven, wethouder Michel Bezuijen van de gemeente Haarlemmermeer en mevrouw Elly Kuiper van Landschap Noord Holland waren hierbij aanwezig.
Voorafgaand aan de startsein, waarbij mevrouw Post en de heer Hellinga gezamenlijk plaatsnamen in de baggerkraan en de eerste schep bagger daadwerkelijk uit de Ringvaart schepten, zijn de diverse samenwerkingsovereenkomsten belicht en aansluitend symbolisch ondertekend. Een van deze overeenkomsten gaat over het opslaan van vervuilde bagger in duurzame baggertubes die worden gebruikt voor de oeververdediging in de Aalsmeerse bovenlanden.

Wethouder Gertjan van der Hoeven: "Onze voormalig collega Ulla Eurich heeft zich bijzonder ingespannen om dit pilot-project, waarbij met behulp van lange ‘baggertubes' die worden gevuld met vervuilde bagger een natuurvriendelijke oever wordt aangelegd langs het natuurgebied Oosteinderpoel, mogelijk te maken. Op deze manier wordt dit unieke natuurgebied beschermd tegen de invloeden van de scheepsvaart. Ik hoop dat dit een succesvol experiment wordt en dat de techniek in Aalsmeer op meer plekken ingezet kan worden."

De totale Ringvaart (60 km lang) wordt in 2012 en 2013 gebaggerd. Op enkele korte delen van de Ringvaart is er kans dat er oorlogsmunitie van klein kaliber of afwerpmunitie (vliegtuigbommen) wordt aangetroffen. Op deze trajecten wordt beveiligd gebaggerd zodat de veiligheid voor de omgeving geen risico loopt.

Kijk voor meer informatie op www.noord-holland.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Startsein voor baggeren van Ringvaart

Elisabeth Post, Gedeputeerde Verkeer en Vervoer en Pieter Hellinga, Hoogheemraad van Rijnland hebben op 18 juni het startsein gegeven voor het baggeren van de Ringvaart. De Aalsmeerse wethouder Gertjan van der Hoeven, wethouder Michel Bezuijen van de gemeente Haarlemmermeer en mevrouw Elly Kuiper van Landschap Noord Holland waren hierbij aanwezig.Voorafgaand … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: