001 - Escaperoom aglemeen

Pauselijke onderscheiding voor vrijwilligers Emmausparochie


Geplaatst op: 25 juni 2012

In de viering van zondag 24 juni ontvingen 3 parochianen uit handen van Pastoor Woolderink een pauselijke onderscheiding  (Pro Ecclesia et Pontifice) voor hun vrijwilligerswerk voor de beide vroegere parochies en hun activiteiten die ze nu nog verrichten.

Evert van der Braak, hij is inmiddels 86 jaar, was de eerste voorzitter van het Parochiebestuur zoals dat in de jaren “70”vorm kreeg in de parochie van het H.H. Sacrament. Zeker in die woelige zeventiger jaren geen  eenvoudige opgave. De kwaliteiten op het gebied van geldelijk beheer waarover hij beschikte maakte dat Evert ook jarenlang van 1980 tot 2001 betrokken was bij de stichting SKJ, die zorgde dat er in de parochies dingen mogelijk waren die niet uit de normale middelen konden worden betaald.

Ook in het dekenaat Meerlanden en rondom de termen als regiofinanciering e.d. kom je de naam van de heer van der Braak tegen.

Mary van Diemen  is al jarenlang de vaste bezoekster voor zieken en ouderen die op iemand van de kerk rekenen. Geboren en getogen rondom de parochie van St. Jan was ze voor die gemeenschap jarenlang actief. Ook nu nog – terwijl ze toch ook niet meer “zo piep”is – bezoekt ze mensen in het ziekenhuis of het verpleeghuis die afkomstig zijn uit Uithoorn.

Daarnaast hebben het werk voor de MOV groep, zeg maar de missionaire ontwikkelingswerkers, en de Wereldwinkel haar warme aandacht.

Albert Borghouts werd aan het begin van het jaar al even in de bloemetjes gezet omdat hij in januari 2012 al 40 jaar actief is voor de kerk. Aanvankelijk in de parochie van het Sacrament, nu in de Emmausparochie. Begonnen als 15 jarige op de zaterdagavond, werd het werk steeds uitgebreid en Albert stuurt nu de kostersgroep aan en is ook eindverantwoordelijke voor het drukwerk wat de pastorie verlaat.  Voeg daarbij het werk voor de KBO en de Parochiële Caritas, dan heb je het beeld van een man die met de kerk een zeer hechte band heeft.

Pastoor Woolderink had tijdens de viering voor elk van de drie mensen een warm waarderend woord en speldde daarna de onderscheiding op en overhandigde de bijbehorende oorkonde. 

Na afloop van de viering was er gelegenheid de gedecoreerden te feliciteren in het Trefcentrum van de parochie onder het genot van een hapje en een drankje.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Pauselijke onderscheiding voor vrijwilligers Emmausparochie

In de viering van zondag 24 juni ontvingen 3 parochianen uit handen van Pastoor Woolderink een pauselijke onderscheiding  (Pro Ecclesia et Pontifice) voor hun vrijwilligerswerk voor de beide vroegere parochies en hun activiteiten die ze nu nog verrichten. Evert van der Braak, hij is inmiddels 86 jaar, was de eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: