001 - Homan Zonnepanelen

Medailleregen voor turnsters GVM'79 op toestelfinales


Geplaatst op: 25 juni 2012

Maar liefst 23 turnsters van GVM'79 hadden zich in de regiovoorrondes weten te plaatsten voor de toestelfinales op 23 juni in Utrecht! Een enorme klus voor trainster Simone de Jong die helaas op het eind van dit seizoen in verband met haar studie afscheid gaat nemen van GVM '79. De turnsters gaven haar wel een mooi afscheid door allemaal mooie turnprestaties neer te zetten en uiteindelijk met maar liefst 20 medailles huiswaarts te keren.

In de vroege uurtjes kwamen de jongste en meteen grootste groep van GVM'79 ten tonele. Bij de pre-instap niveau 12, Danique Pappot, Lynn van de Bosch, Daisy Wijtmans en Mandy Niekus. Pre-instap niveau 11, Jessica Helmer. Instap niveau 12, Celeste Posdijk en instap niveau 11, Djeena Warrels.

Danique deed het prima op de vloer, maar nog beter op de sprong, met een de 3e plaats. Lynn viel dubbel in de prijzen met een bronzen medaille op de vloer en een gouden plek voor haar vlekkeloze sprong. Daisy heeft ook op de vloer en sprong meegedaan ook niet onverdienstelijk met twee 6e plaatsen. Mandy kwam op hetzelfde niveau uit op de twee andere onderdelen. Ze is fantastisch 1e geworden op de brug en haalde een vijfde plek op die moeilijke balk!

Jessica deed mee om de prijzen op balk en sprong en kwam met beide oefeningen op het ereschavot, met een 2e plaats op de balk en een 3e plaats op de sprong.
Celeste deed mee dezelfde onderdelen, maar dan bij instap niveau 12. Ze is 1e geworden op de sprong en 5e op de balk. Als laatste in de eerste ronde Djeena. Zij verbeterde haar sprong ten opzichte van vorig jaar toen was ze tweede, maar nu eerste! En 5e op de balk.

In ronde twee startte bij pupil 1 niveau 10; Lisa van Nobelen en Quinn Hartsink. Pupil 1 niveau 9, Eva Vergeer en bij instap niveau 10, Madelief Voorbij.

Lisa deed het erg goed op de balk en werd derde hierop en ook op de vloer behaalde ze een mooie 3e plek. Quinn deed het ook goed op de balk en eindigde een plaats lager (4e), maar werd daarbij ook nog eens fantastisch 1e op de sprong.
Eva zat in een combinatie groep waardoor ze zich in een erg sterk deelnemers veld bevond. Ze behaald toch nog twee hele mooie 4e plaatsen op brug en balk.
Madelief was wel wat zenuwachtig, maar mag trots zijn op haar vijfde plek op de balk!

In de derde ronde kwamen we ook weer veel GVM turnster tegen. Pupil 2, niveau 9, Maaike van Schaick, Elise Kop, Tess Geerts. Pupil 2 niveau 8, Babette Veenbrink. Junior niveau 8; Caressa van de Galien en Joline Twaalfhoven.

Maaike was die dag in topvorm en is zowel op vloer als op de balk 1e geworden. Elise deed het ook heel goed met een 2e plaats op de sprong en een derde plek op de balk. Tess deed mee op de brug, turnde een foutloze oefening. Alle turnsters ontliepen elkaar niet en met minimaal verschil is ze vierde geworden. Babette zat in een ijzersterk deelnemersveld doordat hier twee divisies samengevoegd waren. Hartstikke mooi was dan ook haar derde plek op de sprong!

Caressa heeft solide geturnd en haalde een 8e plek op de vloer en een 7e plek op de brug.
Joline had last van een blessure, maar het leek haar niet te deren, ze behaalde twee hele mooie 3e plaatsen op brug en vloer!

In ronde 4 startte op jeugd 2e jaars niveau 8, Lisanne Helmer. Op jeugd niveau 7 Saki Kato en op Junior niveau 7 Romy de Kuijer.

Lisanne behaalde de 6e plek op de balk, maar viel ook in de medailles door een derde plek op de brug. Saki is eveneens 6e geworden op de balk en viel net buiten de medailles op de sprong, met een mooie 4e plaats. Romy is 6e geworden op de balk, ook zij haalde net als Lisanne een bronzen medaille op de brug!

Als laatste in de afsluitende ronde was het de beurt aan: Owefa en Safae Asafiati op senior niveau 6 en Suzanne van der Velden op senior niveau 7.

Op beide niveaus was de concurrentie erg hoog! Owefa is 6e geworden op vloer en 5e op de sprong. En Safae is op haar favoriete onderdeel brug 7e geworden. Suzanne turnde solide, maar viel net buiten de medailles met een 6e plaats op vloer en balk. Trainster Simone gaf op het end nog aan erg trots op haar turnsters!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Medailleregen voor turnsters GVM'79 op toestelfinales

Maar liefst 23 turnsters van GVM'79 hadden zich in de regiovoorrondes weten te plaatsten voor de toestelfinales op 23 juni in Utrecht! Een enorme klus voor trainster Simone de Jong die helaas op het eind van dit seizoen in verband met haar studie afscheid gaat nemen van GVM '79. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: