BlomBlom Mijdrecht

Korfbalpalen op schoolpleinen in de gemeente


Geplaatst op: 24 juni 2012

Het Korf4School project van de Vinkeveense korfbalvereniging De Vinken nadert zijn apotheose.
Op vrijdag 29 juni a.s. zullen bij diverse basisscholen in de gemeente De Ronde Venen de geelblauwe korven geplaatst worden. De palen zijn mede mogelijk gemaakt door Nivo verzekeringen en een mooi subsidiebedrag van de gemeente. Een eerste proefplaatsing vond onlangs plaats op het eigen korfbalveld. Initiatiefnemer Kelvin Hoogeboom heeft samen met Marcel Sintnicolaas en materiaalman Jan Hazeleger de betonnen voetconstructie inclusief de drie meter hoge paal en de felgele stalen korf geplaatst naast de kinderspeelplaats op het Vinkenveld. En dat staat als een huis.

Het initiatief om vandaalbestendig korfbalmateriaal te plaatsen op de speelplaatsen van de gemeentelijke basisscholen is omarmd door Vincent Verbruggen en Ronald Mul, bestuursleden van De Vinken. Samen met Hoogeboom en Hazeleger broedden zij het plan verder uit. Zij benaderden alle basisscholen in Vinkeveen, Abcoude en Baambrugge. Op het aanbod van De Vinken hebben zeven basisscholen positief gereageerd. Komende vrijdag krijgen de St. Jozefschool en de Pijlstaart in Vinkeveen, De Paulusschool, de CNS en de Mondriaanschool in Abcoude alsook de Ichtusschool in Baambrugge het gratis spelmateriaal geplaatst. Na de zomervakantie volgt dan nog de CNS de Schakel in Vinkeveen.

Het op samenspel gebaseerde spel korfbal wordt in competitieverband gespeeld door teams van jongens en meisjes samen. De in Nederland ontwikkelde veldsport kent in de winter een volwaardige zaalvariant, zodat zomer en winter door deze populaire balsport beoefend kan worden. Na de zomerstop beginnen eind augustus de trainingen weer. De Vinkenjeugd traint op maandag- en woensdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Informatie over De Vinken is te vinden op www.de-vinken.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Korfbalpalen op schoolpleinen in de gemeente

Het Korf4School project van de Vinkeveense korfbalvereniging De Vinken nadert zijn apotheose. Op vrijdag 29 juni a.s. zullen bij diverse basisscholen in de gemeente De Ronde Venen de geelblauwe korven geplaatst worden. De palen zijn mede mogelijk gemaakt door Nivo verzekeringen en een mooi subsidiebedrag van de gemeente. Een eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: