01 - Nooit Gedacht

Veldjesfeest in Mijdrecht een succes


Geplaatst op: 22 juni 2012

Het was weer Veldjesfeest op drie Mijdrechtse grasveldjes. De geluidswagen reed vooraf weer door de woonwijken Wickelhof, Molenland en Hofland om de jeugd uit te nodigen naar de speelterreinen. Nieuw was dit jaar het lied ‘Welkom' als aftrap en laatste uitnodiging. Per avond kwamen gemiddeld tussen de veertig en vijftig kinderen. Het thema was ‘steengoed, keigaaf', zoals klonk in het gelijknamige liedje.

Iedere avond is het programma droog verlopen, met af en toe zon en hooguit wat hoge bewolking. Alleen viel er vooral figuurlijk veel regen tijdens het navertelde verhaal uit de Bijbel. Dat ging over twee mannen die een huis bouwden: de een op een stevige rots en de ander zomaar op het zand. Het ging mis toen er noodweer kwam. Vanaf het zeil hielpen de kinderen mee om de stormgeluiden na te doen, terwijl via de geluidsboxen het tikkende geluid klonk van de vele regen die hard kletterde. In het verhaal spoelde toen het zand weg en zakte het huisje dat erop stond helemaal in elkaar. Uit het vertelde kwam naar voren dat je stevig kunt blijven staan als je bouwt (vertrouwd) op God, ook als het moeilijk wordt in je leven.

Bouwwedstrijdje
Clown Olleke Bolleke had dat ‘bouwen op een rots' dom genoeg wat al te letterlijk genomen. Bij een bouwwedstrijdje gleden zijn blokken zo van zijn rotsje af dat veel te klein en te scheef was, terwijl een van de kinderen uit het publiek al snel een toren had gestapeld op een hoopje zand. De clown snapte het pas toen de presentator nog eens de vergelijking uitlegde dat God zo sterk áls een rots is en dat ‘bouwen op God' gewoon vertrouwen betekent.
Eerder die avond bleek Olleke Bolleke ook al niet zo handig te zijn als hij zelf dacht. Bij het in elkaar zetten van een kast, gooide hij het stappenplan gewoon weg. Bovendien viel de hamer op zijn grote schoen bij het timmeren. De klusjesman moest erbij komen om hem te helpen. Nog voordat het Veldjesfeest was begonnen, had de clown ook hulp nodig: hij had zijn puzzel laten vallen. Op de uitnodiging stonden wel 16 losse vierkantjes. Gelukkig hebben in totaal wel zo'n vijftig kinderen de stukjes ingekleurd en het plaatje compleet gemaakt. Bij het inleveren konden ze zelf een cadeautje uitzoeken. Hun creatieve kunstwerkje werd opgehangen aan een waslijn, wat een vrolijk gezicht opleverde met allerlei verschillend gekleurde achtergronden.

Keilief konijn
Ook in de poppenkast werd duidelijk dat het handig is om te klussen met een goed doordacht plan. Jesse mocht konijn Snuffeltje alleen houden als hij een stevig hok had. Eerst flanste hij zo uit de losse hand een slap bouwsel in elkaar van karton met plakband. Daar had 't konijn al snel een plek uit geknaagd om te ontsnappen. Daarna kwamen er wilde plannen voor iets dat meer leek op een konijnenkasteel dan een hok. Pas met een goed plan en stevig gestapeld bouwmateriaal kwam er uiteindelijk een bouwwerk dat precies goed was voor Snuffeltje volgens Jesse: "een steengoed plan voor een keigaaf hok voor een keilief konijn!"

Na afloop was er wat te drinken met koek/snoep erbij en voor thuis als attentie pindarotsjes. Op het zeil konden de kinderen met al hun creativiteit een deurhanger (beschilderd met schoolbordverf) versieren met krijtjes. Bovendien kregen ze met kneedgum een krijtje achterop bevestigd. Om het Veldjesfeest te organiseren hebben zo'n veertig vrijwilligers van de Christelijke Gereformeerde Kerk ‘De Wegwijzer' zich ingezet voor allerlei uiteenlopende taken. Een aantal zet zich het hele jaar door regelmatig in voor kinderactiviteiten zoals de zondagsschool en de club op zaterdagavond. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er van harte welkom.
Voor foto's (en meer informatie) kijk op: www.cgkmijdrecht.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veldjesfeest in Mijdrecht een succes

Het was weer Veldjesfeest op drie Mijdrechtse grasveldjes. De geluidswagen reed vooraf weer door de woonwijken Wickelhof, Molenland en Hofland om de jeugd uit te nodigen naar de speelterreinen. Nieuw was dit jaar het lied ‘Welkom' als aftrap en laatste uitnodiging. Per avond kwamen gemiddeld tussen de veertig en vijftig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: