001 - Escaperoom aglemeen

Landing evenement André Kuipers in Wilnis


Geplaatst op: 19 juni 2012

Weet u het nog? 21 december 2011…. Voor velen voelt het nog als de dag van gisteren! André Kuipers, dé ambassadeur voor de Europese ruimtevaart en natuurlijk van het WNF (Wereld Natuur fonds) is op 1 juli a.s. 193 dagen in de ruimte geweest!

Bijna een half jaar lang. Als eerste Nederlander voor de 2e keer en dan ook nog eens zo lang. Met recht een HELD!

1 juli a.s. komt André Kuipers weer terug op aarde. Als alles volgens schema gaat, zullen André Kuipers (ESA), Donald Pettit(NASA) en Oleg Kononenko (Roscosmos) rond de klok van 06.30 uur worden losgekoppeld van het ruimtestation ISS. Wellicht leuk om te melden: de reis heen duurde 2 dagen en de terugreis zal binnen 3 uur gerealiseerd zijn.

De verwachting is dat ze rond de klok van 10.15 uur zullen landen in de buurt van Dzhezkazgan , een plaats in Kazachstan. Om dit hele gebeuren mee te maken, organiseert het Holland Space Center in samenwerking met Sterrenwacht de Ronde Venen en Astrovereniging Omega Centauri “hét landingsevenement “ #LandingTweetupNL” Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, zodat we gezamenlijk naar de landing kunnen kijken.

Tijdens deze ochtend zal er een live verbinding gerealiseerd worden om de instap, ontkoppeling, en landing te volgen via een groot scherm van 3 meter bij 2 meter. Tijdens de hele procedure zal er ook een presentatie zijn over de ruimtevlucht van André Kuipers met film beelden vanuit het Ruimtestation en foto’s van André Kuipers tijdens zijn vlucht. Wat kunt u verwachten?
Voor de vroege (zondag) vogels:

Om 05.45 uur!!! Gaan de deuren open.

- Ontvangst met een “Kuipersontbijt”: belegde broodjes met koffie of thee naar keuze en een lekker glas jus d’orange.
- 06.00 uur: korte introductie André Kuipers
- 06.30 uur: live beelden vanuit het Internationaal ruimtestation ISS - ±06.50 uur: live beelden van de ontkoppeling
- 07.30 uur: “Be in Space” studio open.
doorlopend ontbijt en koffie
- 08.15 uur: presentatie over André Kuipers en zijn missie “PromISSe”
- 09.15 uur: “Deorbit burn” de laatste paar minuten voordat de dampkring wordt binnengegaan.
- ± 10.15 uur: verwachte landing live vanuit Kazachstan.
- ± 11.00 uur: einde ochtend programma
- 13.00 uur: herhaling van het totale ochtend programma
- 16.00 uur: einde

Toelichting
Het “Kuipersontbijt” zal bestaan uit:
- uit 2 broodjes wit/bruin belegd met verse vleeswaren en/of kaas naar keuze. Voor de kinderen is er ook zoet beleg aanwezig.
-Een kopje thee of koffie en een lekker glas jus d’orange. Neemt u gerust een 2e kopje koffie/thee of jus d’orange. Het “Kuipersontbijt” kost u € 3,00 per persoon.

“Be in Space” een professionele fotostudio waar u een persoonlijke foto kan laten maken vanuit de “ruimte”. U kunt zelf kiezen waar u wilt zijn! Samen met “André Kuipers” in het ISS of zelfs met de eerste mens op de Maan (Neil Armstrong) en nog veel meer mogelijkheden.

Omdat de Nederlandse Astronaut André Kuipers Erelid is van de Astrovereniging Omega Centauri organiseren de 3 instanties dit speciale evenement. Wordt u ook een klein deel van de geschiedenis van onze eigen “Flying Dutchman”?

Toegang is gratis, consumpties zijn voor uw eigen rekening! Iedereen is uiteraard van harte welkom!

INSCHRIJVEN via de website www.hollandspacecenter.nl (ivm het ontbijt) Er is voldoende gelegenheid om te parkeren. Komt u met het openbaar vervoer? Stuurt u dan even een email naar: landingtweetupnl@gmail.com en we sturen u een routeschema toe van het Openbaar Vervoer.

De locatie:
Adres: OBS de Willespoort
Vossestaart 1
3648 HP Wilnis

Tel voor informatie: 06-10225188 (R. Taams)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Landing evenement André Kuipers in Wilnis

Weet u het nog? 21 december 2011…. Voor velen voelt het nog als de dag van gisteren! André Kuipers, dé ambassadeur voor de Europese ruimtevaart en natuurlijk van het WNF (Wereld Natuur fonds) is op 1 juli a.s. 193 dagen in de ruimte geweest!Bijna een half jaar lang. Als eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: