01 - Nooit Gedacht

Mooi wandelweer tijdens Avondvierdaagse Mijdrecht-Wilnis


Geplaatst op: 19 juni 2012

Tijdens de 41e editie van de Avondvierdaagse Mijdrecht-Wilnis afgelopen week zijn de wandelaars getrakteerd op afwisselend maar mooi wandelweer en leuke routes. Na een vertraagde start van de inhaalavond door een stevige onweersbui zorgden een stralende zon, aangename temperaturen en een verfrissend windje voor mooie taferelen onderweg. De voorspelde regen op vrijdagavond bleef lang genoeg weg om iedereen droog te laten finishen.

Ondanks stevige concurrentie van het EK, waardoor de wandelsnelheid op woensdagavond bovengemiddeld was, was deze editie met 1712 deelnemers over 4 avonden een groot succes. Dit was ook goed zichtbaar aan de vrolijke gezichten van zowel kinderen onderweg en hun ouders aan de finish. Er kon gelopen worden op 5 km (1025 deelnemers), 10 km (580 deelnemers) en zelfs 15 km (11 deelnemers). Deze 15km afstand, welke inmiddels redelijk uniek is in de wereld van avondvierdaagsen, werd door de deelnemers gebruikt als training voor de vierdaagse van Nijmegen en door mensen die niet bang zijn voor een echt sportieve uitdaging. In de categorie bedrijfswandelen was Team Leo Schaaphuizen weer kleurvol vertegenwoordigd op de 10km.
Afgezien van de enkele pleister op een blaar en een enkele schaafwond op de knie die door de vakkundige EHBO-ers snel werden verzorgd, is de avondvierdaagse perfect verlopen. Dit is mede dankzij de inzet van ervaren, goed opgeleidde en gemotiveerde vrijwilligers en verkeersregelaars die alle activiteiten rondom de wandelaars in goede banen hebben geleid.
Het defilé op vrijdag avond zorgde weer voor een gezellige drukte in het centrum van Mijdrecht. Een stevige afvaardiging van college van B&W van De Ronde Venen, samen met vertegenwoordigers van de landelijke KNBLO-Wandelsportorganisatie NL, Koopcenrum Mijdrecht en natuurlijk de lokale avondvierdaagseorganisatie, waren present om de wandelaars op het raadhuisplein in Mijdrecht binnen te halen. De wandelaars werden onderweg muzikaal gesteund door VIOS, de Abcouder Harmonie en Triviant. Spreekstalmeester Hans zorgde er daarnaast voor dat iedereen op de hoogte was van wie er langs de tribune kwam. De grootste groep deelnemers was dit jaar de Fontein met 207 wandelaars, gevold door Vlinderbos en Hoflandschool met respectievelijk 180 en 162 wandelaars.
Volgend jaar vindt de Avondvierdaagse Mijdrecht-Wilnis plaats van 11 t/m 14. Zie ook de foto's van dit jaar en voorgaande jaren op www.avondvierdaagse-mijdrecht-wilnis.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mooi wandelweer tijdens Avondvierdaagse Mijdrecht-Wilnis

Tijdens de 41e editie van de Avondvierdaagse Mijdrecht-Wilnis afgelopen week zijn de wandelaars getrakteerd op afwisselend maar mooi wandelweer en leuke routes. Na een vertraagde start van de inhaalavond door een stevige onweersbui zorgden een stralende zon, aangename temperaturen en een verfrissend windje voor mooie taferelen onderweg. De voorspelde regen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: