001 - Homan Zonnepanelen

Van Rijn Racing (st)rijd naar vijfde plaats


Geplaatst op: 19 juni 2012

Ondanks een uitvalbeurt in de tweede manche, waren de geklokte tijden in de eerste en derde heat voldoende om de A-finale te mogen starten. Het team had tijdens de wedstrijd voor het NK op het Eurocircuit meerdere aanpassingen doorgevoerd aan de rallywagen. Buiten de afstel- en servicewerkzaamheden, kregen de monteurs van Van Rijn Racing ook nog te maken met een kapotte aandrijfas. Na een spannende finale, waar Dennis even kort zijn start mistte, vocht hij zich naar een vijfde plaats in het eindklassement.

Op Vaderdag 17 juni werd het Eurocircuit weer drukbezocht door vele toeschouwers. De weersomstandigheden waren prima, zo ook de duels die uitgevochten werden in de Super 1600 klasse. Na de technische keuring, waar de Skoda Fabia weer nagekeken werd op onder andere de veiligheidseisen, kon de training aangevat worden. Er mocht slechts eenmaal getraind worden door elke deelnemer, dus de drie beschikbare rondes dienden zo goed mogelijk benut te worden. Na deze vrije training ging het verder met de afstelling, en de wagen startklaar maken voor de eerste manche.

Bij het aanspringen van het groene licht kwam de Fabia goed van zijn plek. Als tweede kon Van Rijn aansluiten achter v/d Wege in de Yaris. Direct in de eerste ronde nam Van Rijn zijn jokerlap, met Heezen (Ford Fiësta) achterop zijn bumper. Vier ronde lang trachtte de iets snellere Heezen voorbij te steken aan de Skoda, maar kon geen gaatje vinden. Even probeerde hij het bij de chicane, maar Van Rijn kon de aanval pareren. Na de eerste heat vond Dennis zichzelf terug in het klassement op een vijfde positie.

Vlak na de eerste bocht in de tweede manche, hield de wedstrijd al op voor Dennis. Bij het starten dacht hij al een ‘knak' te horen. Enkele honderden meters later kwam de rallywagen tot stilstand, en bleek het bewuste geluid een gebroken as te zijn. Terug in de servicetent had het team al snel de kapotte as vervangen. De derde manche vertrok Dennis vanaf de derde startplaats, de techniek liet hem niet in de steek en reed naar een zesde tijd. Samen met de vijfde tijd uit de eerste manche kwalificeerde hij zich voor een zevende startpositie in de A-finale.

Tijdens de start van deze finale, ging luttele seconde voor het startsignaal iets mis met de launch-control. Hierdoor mistte Van Rijn even zijn start en moest dus achteraan sluiten in de eerste bocht. Dennis besloot om direct te gaan jokeren. Na vijf snelle ronde in deze spannende finale bleek dat een goede keuze geweest, want Van Rijn maakte enkele posities goed en het team mocht tevreden zijn met een vijfde positie. Hiermee deed het team goede zaken voor het Nederlands Kampioenschap. De volgende en laatste wedstrijd voor dit NK staat gepland op 15 juli. Dat is de laatste ontmoeting op Nederlandse bodem, daarna volgen er nog een aantal races in België, welke ook meetellen. Er staan dus nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing (st)rijd naar vijfde plaats

Ondanks een uitvalbeurt in de tweede manche, waren de geklokte tijden in de eerste en derde heat voldoende om de A-finale te mogen starten. Het team had tijdens de wedstrijd voor het NK op het Eurocircuit meerdere aanpassingen doorgevoerd aan de rallywagen. Buiten de afstel- en servicewerkzaamheden, kregen de monteurs … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: