Gevelstenen teruggevonden in Janskerk in Mijdrecht


Geplaatst op: 19 juni 2012

In de kerkdienst van 24 juni in kerkelijk centrum De Rank besteedt ds. Harry Tacken aandacht aan Johannes de Doper, naar wie de Janskerk in Mijdrecht vernoemd is. Dat is geen toeval, 24 juni is ook de naamdag van deze voorloper van Jezus.
Rond deze dag is meer dan 150 jaar geleden de bouw van de Janskerk begonnen, en werd een jaar later de kerk in gebruik genomen. Dat staat te lezen op de twee gevelstenen, die bij de restauratie van de Janskerk te voorschijn kwamen. Ze zaten in de zijmuur van de kerk. Maar al gauw werd duidelijk dat ze daar niet altijd gezeten hadden: in de muren naast de toren waren twee 'gaten', waar ze in pasten. Nu zijn de beide stenen weer teruggeplaatst.

De gelovigen van toen hebben er kennelijk voor gekozen om aandacht te geven aan Johannes bij het begin van de bouw en bij de opening van de kerk. Toen vonden zij hem belangrijk en nu vinden wij dat nog steeds.
Johannes de Doper inspireerde tijdens zijn leven mensen om uit te zien naar Jezus. Ook in onze tijd inspireert hij mensen om de verhalen over Jezus te blijven doorvertellen. En dat gebeurt op zondag 24 juni, om 10 uur in De Rank, Prins Bernhardlaan 2 in Mijdrecht. U bent van harte welkom.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gevelstenen teruggevonden in Janskerk in Mijdrecht

In de kerkdienst van 24 juni in kerkelijk centrum De Rank besteedt ds. Harry Tacken aandacht aan Johannes de Doper, naar wie de Janskerk in Mijdrecht vernoemd is. Dat is geen toeval, 24 juni is ook de naamdag van deze voorloper van Jezus.Rond deze dag is meer dan 150 jaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: