001 - Homan Zonnepanelen

Zevende editie van Nationale Buitenspeeldag geslaagd


Geplaatst op: 18 juni 2012

Woensdagmiddag 13 juni was het dan zover: de Nationale Buitenspeeldag 2012! Op de schoolpleinen van de Kajuit en de Springschans kwamen meer dan 400 kinderen lekker buiten spelen! Groot en klein konden zich vermaken met levend tafelvoetbal, stoepkrijten, bowlen, woordhinkelen, flesvoetbal, optreden, skelterracen, schminck, het springkussen en nog veel meer! Schoolpleinen vol blije gezichten en enthousiast spelende kinderen. Wat extra leuk was om te zien was dat er zoveel ouders waren die overal een handje hielpen en zelf ook zichtbaar genoten van het sport&spel van de kinderen. Jong en oud samen aan het genieten.

Op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon moedigt de Nationale Buitenspeeldag kinderen ieder jaar weer aan om lekker buiten te spelen met vriendjes of klasgenootjes. Nickelodeon ging woensdagmiddag zelfs op televisie en online 'op zwart'. In heel Nederland werden leuke activiteiten georganiseerd. En dus ook in Uithoorn, door de combinatiefunctionarissen Sport, Nieuwe Media en Kunst&Cultuur. De Buitenspeeldag Uithoorn werd mede mogelijk gemaakt door Buurtbeheer Meerwijk. De Springschans, de Kajuit en Borus stelden hun materialen ter beschikking. Dank ook aan alle studenten van het ROC, Bianca van BBH Meerwijk en Ton van OBS de Kajuit. En dank aan Sanneke, aanwezig voor het kunnen verlenen van EHBO.

De Buitenspeeldag 2012 werd een mooie middag vol plezier met gewoon lekker in beweging zijn. En niet alleen kinderen uit de Meerwijk kwamen spelen, ook uit andere buurten. Het was weer mooi om te zien hoe samenwerkingen tussen scholen, de buurt, vrijwilligers en de combinatiefunctionarissen, kunnen zorgen voor meer samenspelende kinderen! Op naar volgend jaar!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zevende editie van Nationale Buitenspeeldag geslaagd

Woensdagmiddag 13 juni was het dan zover: de Nationale Buitenspeeldag 2012! Op de schoolpleinen van de Kajuit en de Springschans kwamen meer dan 400 kinderen lekker buiten spelen! Groot en klein konden zich vermaken met levend tafelvoetbal, stoepkrijten, bowlen, woordhinkelen, flesvoetbal, optreden, skelterracen, schminck, het springkussen en nog veel meer! … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: