001 - Escaperoom aglemeen

VIOS in koopcentrum en Proostdij


Geplaatst op: 17 juni 2012

Een week na de succesvolle terugkeer van de VIOS taptoe was het zaterdag tijd voor het straattheater festival. Al jaren wordt dit evenement, waarbij kleinkunst centraal staat, georganiseerd in het gezellige koopcentrum van Mijdrecht. Natuurlijk was VIOS ook dit jaar weer van de partij met majorettes en jeugdslagwerk. En dit was zeker niet de laatste keer dat u VIOS in Mijdrecht tegenkwam. Want op 28 juni alweer trekt VIOS door de wijk Proostdij.

Als eerste groep traden tijdens het straattheaterfestival de tweedejaars leerling majorettes op. Tijdens een vrolijke show op een medley van Disney muziek lieten ze zien wat ze afgelopen 1,5 jaar geleerd hebben.
Vanaf begin dit jaar heeft VIOS 3 wedstrijdteams die ongeveer 8 keer in het jaar op wedstrijd gaan. Team B presenteerde zijn "Teenagershow" waarin diverse stemmingen van de pubertijd voorbijkomen. Van laat naar bed willen, verliefdheid en je "schamen" voor je ouders. Zeer vermakelijk.
Team C voerde zijn show op de muziek van "Kinderen voor Kinderen" op. Hierin worden leuke danspasjes afgewisseld met moeilijke twirltechnieken met de majorette stok (baton) om maar eens te bewijzen dat majoretten veel meer is dan in de maat lopen.
Na deze show een spannend moment voor twee meisjes van de eerstejaars leerlingen. Deze meisjes zijn pas kort lid van de vereniging en vandaag mochten ze al voor het eerst optreden! Op het aanstekelijke liedje "Boom Boom Shake" lieten de meisjes een super leuk optreden zien waarbij naast de danspasjes ook al de eerste figuren met de baton werden gedemonstreerd. Hartstikke goed gedaan!
De leerlingen 1 en 2 deden vervolgens samen nog een optreden op het nummer "Steeds een beetje meer" en als afsluiter werd dit nogmaals uitgevoerd met alle teams! Een kleurige boel waarbij zelfs kinderen uit het publiek spontaan meededen!

Hierna was het tijd voor de jeugdslagwerkgroep van VIOS. Deze stoere mannen lopen al met de Show- & Marchingband mee tijdens optredens in Mijdrecht. Vandaag debuteerde in deze groep 2 jonge slagwerkers. Ook voor hen een spannend moment. Onder leiding van Casper van Vliet (ook zijn debuut als dirigent ) brachten de jongens in rap tempo nummers als "First March", "Splash", "Swing" en "Play that funky drumbeat".

VIOS deelde mooie flyers uit om de verschillende opleidingsmogelijkheden van de vereniging te promoten. Naast MusicKidz nieuw dit jaar, de VIOS ShowKidz. Dit programma bestaat uit 15 gratis lessen waarin meisjes van rond de 6 jaar leren dansen en bewegen met de baton. Na deze lessen kunnen de meisjes doorstromen naar de leerling majorettes en de wedstrijdteams. Lijkt het jou ook leuk om hier aan mee te doen? Kijk dan even op de pagina ShowKidz onder het kopje ViosKidz op de website www.vios-mijdrecht.nl.

Op maandagavond 28 juni trekt VIOS door de wijk Proostdij. Om 7 uur vertrekt de Show- & Marchingband van het clubgebouw aan de Windmolen. Na een muzikale rondgang door zowel het zuidelijke als noordelijke deel van de wijk komt de band omstreeks 8 uur aan bij het grasveld aan de Johan van Renessestraat. Hier treden diverse onderdelen van de vereniging op om vervolgens omstreeks half 9 weer terug te marcheren naar het thuishonk.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VIOS in koopcentrum en Proostdij

Een week na de succesvolle terugkeer van de VIOS taptoe was het zaterdag tijd voor het straattheater festival. Al jaren wordt dit evenement, waarbij kleinkunst centraal staat, georganiseerd in het gezellige koopcentrum van Mijdrecht. Natuurlijk was VIOS ook dit jaar weer van de partij met majorettes en jeugdslagwerk. En dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: