001 - Homan Zonnepanelen

Waterskien nu ook overdag in het weekend


Geplaatst op: 21 juni 2012

Wie wil waterskiën, kan al jaren terecht op de Vinkeveense Plassen. En vanaf morgen, zaterdag 16 juni, mogen leden van Waterskivereniging De Ronde Venen voortaan ook in het weekend vanaf 12.00 uur het water op.

Peter Homan, bestuurslid van Waterskivereniging DRV: "We zijn enorm blij met het besluit van het recreatieschap dat onze leden nu ook in het weekend overdag mogen waterskiën op de waterskibaan. Die skibaan, van een kilometer lang en 125 meter breed, is voortaan tussen 1 mei en 1 oktober zeven dagen per week te gebruiken van twaalf uur 's middags tot zonsondergang. Echt geweldig!"

Om op de Vinkeveense Plassen te kunnen waterskiën, moet je wel een ontheffing hebben. Die krijg je als je lid bent van de Waterskivereniging DRV, die secretariaat houdt bij Jachthaven Omtzigt aan het Achterbos in Vinkeveen. Het maximale aantal ontheffingen is gesteld op 225, maar de vereniging kent op dit moment geen wachtlijst.

Peter Homan: "Dat we nu ook in het weekend overdag kunnen waterskiën, is niet alleen goed nieuws voor onze huidige leden, maar voor iedereen die van deze watersport houdt. Ook met je kinderen kun je nu heerlijk het water op, op elk moment dat het jou uitkomt. En dan heb je daarna nog volop de gelegenheid om gezellig te barbecueën. Tot nog toe was het alleen doordeweeks toegestaan om overdag op skibaan te waterskiën, maar dat bleek voor veel mensen niet altijd haalbaar. Ik hoop dan ook dat heel veel liefhebbers onze skibaan komende zaterdag, en alle weekenden hierna, weer weten te vinden."

Peter Homan benadrukt dat veiligheid hoog in het vaandel staat van Waterskivereniging DRV. "Mede daarom staat het recreatieschap ons nu deze ruimere tijden toe, men weet dat we een veilige club zijn. Wie lid bij ons wil worden, moet zich natuurlijk ook houden aan de regels die we op het water hanteren. Vergeet men dat in z'n enthousiasme wellicht eens een beetje, dan grijpen onze baancommissarissen direct in. Want veiligheid gaat natuurlijk altijd vóór alles!"

Wie meer wil weten over waterskiën op de Vinkeveense Plassen en het lidmaatschap van Waterskivereniging DRV kan die informatie vinden op www.waterskidrv.nl. De vereniging is ook te volgen op Facebook en Twitter.

Door: Anja Verbiest (De Groene Venen 15-06-2012)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waterskien nu ook overdag in het weekend

Wie wil waterskiën, kan al jaren terecht op de Vinkeveense Plassen. En vanaf morgen, zaterdag 16 juni, mogen leden van Waterskivereniging De Ronde Venen voortaan ook in het weekend vanaf 12.00 uur het water op. Peter Homan, bestuurslid van Waterskivereniging DRV: "We zijn enorm blij met het besluit van het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: