HVM sluit af met winst

Geplaatst op: 12 juni 2012

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen eindigde zondag met een 3-0 overwinning voor HVM. Dit gaf een extra feestelijk tintje aan de viering van het 35-jarig bestaan van de club.

Heerhugowaard, de tegenstander, is een team met een goede aanval. De Noord-Hollanders bewezen dat in deze wedstrijd. De uitblinkende keeper Redmar Stienstra moest regelmatig diep in zijn kunnen tasten om doelpunten te voorkomen. Al in de 12e minuut voorkwam hij een achterstand voor HVM, na een uitbraak van Heerhugowaard. De wedstrijd ging, met goed spel van beide kanten, gelijk op. Pas in de 17e minuut werd de eerste strafcorner gegeven, aan Mijdrecht. Deze werd gekeerd door de eveneens uitblinkende keeper van Heerhugowaard. Na bijna een half uur kreeg Heerhugowaard drie strafcorners op rij, maar de Mijdrechtse verdediging wist die onschadelijk te maken. Vier minuten voor rust was de Heerhugowaardse keeper kansloos bij de tweede Mijdrechtse strafcorner, die Tom Günther onhoudbaar in de bovenhoek pushte. 1-0 was de ruststand.

Na rust bleef de gelijkmaker lang in de lucht hangen, mede doordat de HVM-aanval enkele goede kansen gekeerd zag. Zeven minuten voor het einde werd de uitgelopen Stienstra gepasseerd, maar Christian Kievits wist met een spectaculaire zweefduik de bal nog net naast te werken. Nauwelijks een minuut later belandde aan de andere kant een inzet van Romar Nijhuis op de paal. Vier minten voor tijd viel de beslissing: bij een Mijdrechtse strafcorner wist de keeper de sleeppush van Tom Günther nog te keren, maar de bal kwam via een omweg terug bij Günther, die de 2-0 op het bord bracht. Twee minuten later bepaalde Thom Fokker de eindstand op 3-0.

HVM is vijfde geworden in de competitie. De Mijdrechtse hockeyers wonnen 14 van de 22 wedstrijden en verloren er 6. Het doelsaldo is 95-45. Purmerend werd kampioen, door in de laatste wedstrijd Zwaluwen te verslaan. Purmerend is het enige team in de competitie waartegen HVM geen enkel wedstrijdpunt haalde. De Mijdrechters kunnen met vertrouwen het volgend seizoen tegemoet zien.

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen eindigde zondag met een 3-0 overwinning voor HVM. Dit gaf een extra feestelijk tintje aan de viering van het 35-jarig bestaan van de club. Heerhugowaard, de tegenstander, is een team met een goede aanval. De Noord-Hollanders bewezen dat in deze wedstrijd. De uitblinkende keeper … Lees meer »