001 - Escaperoom aglemeen

RTV Ronde Venen nieuwe omroep in De Ronde Venen


Geplaatst op: 7 juni 2012

RosaFM/TV en Midpoint FM&TV gaan in september 2012 samen verder in de nieuwe organisatie
RTV Ronde Venen. De twee lokale omroepen hebben de afgelopen maanden samengewerkt aan het bedrijfsplan voor de nieuwe lokale publieke media-instelling. De eerste uitzending staat gepland voor de maand juni.

Vorig jaar is een plan van aanpak opgesteld dat moet leiden tot een bedrijfsplan voor een nieuwe omroep in De Ronde Venen. Beide organisaties hebben de afgelopen maanden gewerkt aan de concretisering van een nieuwe organisatie. Onderwerpen als de invulling van de rechtspersoon, personeelszaken, activiteiten en programmamodel, financiën en techniek en huisvesting zijn nader uitgewerkt.

Beide organisaties gaan formeel in september definitief op in de nieuwe organisatie RTV Ronde Venen.
Voorafgaand starten de uitzendingen van de nieuwe lokale omroep al. Als de techniek op elkaar is afgestemd, zal de eerste uitzending in juni worden uitgezonden vanuit de bestaande locaties en kanalen.
De nieuwe organisatie wil starten met een nieuw bestuur. Het bestuur zal bestaan uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Uitgangspunt is dat de leden van het nieuwe bestuur geen verleden hebben bij één van beide omroepen. Voor deze bestuursleden is een profielschets opgesteld. De vacatures kunnen geraadpleegd worden op de websites van de beide omroepen: www.rosafm.nl en www.midpointlive.nl.

Als gevolg van de gemeentelijke herindeling beschikt de gemeente De Ronde Venen vanaf
1 januari 2011 over twee publieke omroepen, RosaFM/TV uit voormalig gemeente Abcoude en Midpoint FM&TV uit voormalig gemeente De Ronde Venen. Volgens de Mediawet kan er per gemeente maar één lokale publieke omroep een zendmachtiging krijgen. Beide omroepen hebben gezamenlijk de Stichting Publieke Lokale Media Instelling Ronde Venen (werknaam: RTV Ronde Venen) opgericht met als doel deze stichting aan het wijzen als lokale media-instelling. Zodra de nieuwe organisatie operationeel is, kan de gemeenteraad het Commissariaat voor de Media adviseren RTV Ronde Venen aan te wijzen voor de zendmachtiging.

Klik hier voor de vacatures.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

RTV Ronde Venen nieuwe omroep in De Ronde Venen

RosaFM/TV en Midpoint FM&TV gaan in september 2012 samen verder in de nieuwe organisatie RTV Ronde Venen. De twee lokale omroepen hebben de afgelopen maanden samengewerkt aan het bedrijfsplan voor de nieuwe lokale publieke media-instelling. De eerste uitzending staat gepland voor de maand juni. Vorig jaar is een plan van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: