001- Uithoorn

Wethouder Ulla Eurich van Aalsmeer treedt terug


Geplaatst op: 7 juni 2012

Wethouder Ulla Eurich heeft besloten uit persoonlijke overwegingen per direct terug te treden als wethouder van de gemeente Aalsmeer. Haar stap is mede ingegeven door haar wens om weer actief haar carrière in het bedrijfsleven voort te zetten. ‘Het voelt als een zware beslissing, maar hoewel ik met intens veel plezier heb gewerkt voor de gemeente, mis ik toch de veelzijdige dynamiek van het bedrijfsleven. Ook vraagt de politiek meer energie van mij dan dat het mij persoonlijk teruggeeft. Dan is 1+1 misschien wel 3.'

Met haar terugtreden zorgt wethouder Eurich voor ruimte voor een opvolger uit de PACT-gelederen. Op deze wijze willen PACT en college van B&W de mede door wethouder Eurich ingezette beleidsvernieuwing zekerstellen.

Vernieuwing
‘Het college heeft in de afgelopen twee jaar ingrijpende vernieuwing van het gemeentelijk beleid voorbereid en tot uitvoering gebracht. Daarnaast is een ingrijpend pakket aan besparingen tot zo'n 5 miljoen euro bij de raad neergelegd. Daarin is mede ruimte gemaakt voor extra investeringen in de Aalsmeerse samenleving,' aldus Ulla Eurich.
De genoemde bezuinigingen en vernieuwingen komen alle ter sprake bij de behandeling van de Lentenota 2012 die donderdag 21 juni en donderdag 12 juli in beraad en raad wordt behandeld.

Trots
Wethouder Eurich: ‘Ik ben trots op wat wij als college samen in de afgelopen jaren tot stand hebben gebracht. Ik heb daar met volle inzet en met alle energie aan bijgedragen. Ook op mijn eigen portefeuilleonderdelen - Schiphol, duurzaamheid, wonen, jeugd en jongeren - zijn grote stappen gezet. Daar kijk ik met tevredenheid op terug.' Graag had Eurich haar werk verder voltooid, maar de energie die de politiek van haar vraagt is groter dan de energie die zij ervoor terugkrijgt. ‘Na twee jaar zaaien blijft er echter nog voldoende tijd over voor een nieuwe PACT-wethouder om te oogsten. Dat maakt de keuze voor een terugkeer in het bedrijfsleven en mijn eigen bedrijf weer op te pakken een stuk makkelijker.'

Toekomst
‘Omdat er binnen het college en de coalitie geen inhoudelijke verschillen van mening zijn, is het mijn wens en die van mijn partij PACT Aalsmeer om de samenwerking binnen de coalitie voort te zetten. Het collegeprogramma is nog niet volledig gerealiseerd, er is nog voldoende werk aan de winkel voor mijn opvolger die ik vanzelfsprekend alle succes van de wereld toewens!'

Opvolger
De coalitiepartijen CDA, AB en PACT overleggen de komende periode over een oplossing. De werkzaamheden van wethouder Eurich zullen - tot een opvolger bekend is - worden waargenomen door de overige collegeleden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Ulla Eurich van Aalsmeer treedt terug

Wethouder Ulla Eurich heeft besloten uit persoonlijke overwegingen per direct terug te treden als wethouder van de gemeente Aalsmeer. Haar stap is mede ingegeven door haar wens om weer actief haar carrière in het bedrijfsleven voort te zetten. ‘Het voelt als een zware beslissing, maar hoewel ik met intens veel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: