De IJsbeer in Vinkeveen behaalt HH-certificaat


Geplaatst op: 6 juni 2012

De Vinkeveense ijssalon De IJsbeer heeft het HH-certificaat verkregen van Houwers Holtackers uit Geldermalsen. Daarmee beschikken de eigenaren Irene en Jerry Jacob over een erkend bewijs van een correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

Op woensdagmiddag 6 juni kwam Dolores, de slimme zwerfkat van de Top2cats, dit feestelijk vieren in de ijszaak.

Ambachtelijke IJssalon de IJsbeer verkoopt alle soorten ambachtelijk schepijs, softijs en milkshakes, vers gebakken Luikse wafels, gebak en diversen soorten Italiaanse koffie. “Dit doen wij met een team van twaalf enthousiaste werknemers die er elke dag weer zin in hebben. Aan de hand van een inspectielijst zijn basisvoorwaarden als persoonlijke hygiëne, ongedierte, afval, inrichting en belangrijke processtappen als inkoop en bereiding beoordeeld en goed bevonden”, vertelt Irene Jacob trots. “De inspectie heeft uitgewezen dat wij voldoen aan de groene kleur. En dat moet ook zo. Wij willen onze klanten uitsluitend het beste van het beste bieden, dan is optimale hygiëne uiteraard een van de belangrijkste vereisten. Daar werken we dagelijks hard aan met het hele team. Voor ons is het verkrijgen van het HH-certificaat niet alleen een beloning voor onze inspanningen, maar ook een aanmoediging om onze visie en werkwijze voort te zetten en waar mogelijk nog te verbeteren.”

De groene kleur wordt bereikt met een score vanaf 80 punten. De beoordelingsmethodiek van Houwers Holtackers is erkend door de Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA). De verkregen groene kleur van de IJsbeer wordt door de nVWA gehonoreerd met verminderd toezicht. Irene: “Het is fijn om te weten dat we het vertrouwen hebben van de nVWA. Wij nemen onze verantwoordelijk op het gebied van voedselveiligheid uiterst serieus en dat wordt terecht beloond met verminderd toezicht”. Op de vraag waar het certificaat komt te hangen, hoeft ze §niet lang na te denken: “In de winkel natuurlijk!”

Wie zich wil laten overtuigen van de prestaties van de IJsbeer Vinkeveen, kan terecht op www.goedvoedsel.nu. Op deze consumentensite worden uitsluitend bedrijven vermeld die aantoonbaar hun voedselveiligheid en hygiëne op orde hebben.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De IJsbeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De IJsbeer in Vinkeveen behaalt HH-certificaat

De Vinkeveense ijssalon De IJsbeer heeft het HH-certificaat verkregen van Houwers Holtackers uit Geldermalsen. Daarmee beschikken de eigenaren Irene en Jerry Jacob over een erkend bewijs van een correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Op woensdagmiddag 6 juni kwam Dolores, de slimme zwerfkat van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: