02 - Senior  sportief actief 2e week

Baggerplatform Westeinderplassen gestart met baggerpilot


Geplaatst op: 6 juni 2012

Begin april is door het baggerplatform gestart met een baggerpilot. Inmiddels is uit de Grote Poel is 3000 m3 en uit de Kleine Poel 500 m3 bagger verwijderd. De bagger is opgeslagen in het depot aan de Ambachtheerweg te Kudelstaart en de ingedroogde baggerspecie is verkocht.

Wethouder Ulla Eurich: ‘Met deze pilot is er een belangrijke stap gezet naar het structureel oplossen van het baggerprobleem. Met de resterende middelen uit de bijdrage van de deelnemende partijen en de inkomsten uit de verkoop van de ingedroogde bagger krijgt de pilot een vervolg om nog eens 3500 m3 bagger te verwijderen. Dit kan plaatsvinden nadat het huidige depot leeg is.'

Baggerplatform
De Gemeente Aalsmeer heeft samen het Hoogheemraadschap van Rijnland het Waterplan Aalsmeer vastgesteld. Een van de maatregelen uit het Waterplan Aalsmeer is het organiseren van het onderhoud voor de vaarwegen. Om een breed draagvlak te creëren is het baggerplatform gestart. Deelnemers van het baggerplatform zijn: Gemeente Aalsmeer, Hoogheemraadschap van Rijnland, Provincie Noord-Holland, Stichting Westeinder Promotie namens de Jachthavens, Kwekers, Natuurbeheerders, Beroepsvisser, Hiswa, Waterbouwbedrijven en de Grondhandel. In overleg met dit baggerplatform is afgesproken te starten met een baggerpilot.

Baggerpilot
Het doel van de baggerpilot was om beter zicht te krijgen op de werkelijke kosten van het verwijderen en opslaan van bagger. Ook werden de mogelijke inkomsten uit verkoop van de ingedroogde baggerspecie onderzocht. Binnenkort zullen de resultaten hiervan bekend zijn. De oorspronkelijke opzet voor een kleinschalige baggeropslag is wel al gewijzigd naar een volwaardig depot aan de Ambachtsherenweg.

De kosten van de pilot worden evenredig gedragen door vier partijen, de Gemeente Aalsmeer, het Hoogheemraadschap Rijnland, de Kwekers in het gebied en de Jachthavens in Aalsmeer. Voor de bijdrage namens de jachthavens is een bijeenkomst voor de jachthaveneigenaren georganiseerd, op uitnodiging van de Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie (SAWP), was bij de aanwezige jachthaveneigenaren volledige overeenstemming.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Baggerplatform Westeinderplassen gestart met baggerpilot

Begin april is door het baggerplatform gestart met een baggerpilot. Inmiddels is uit de Grote Poel is 3000 m3 en uit de Kleine Poel 500 m3 bagger verwijderd. De bagger is opgeslagen in het depot aan de Ambachtheerweg te Kudelstaart en de ingedroogde baggerspecie is verkocht. Wethouder Ulla Eurich: ‘Met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: