001 - Escaperoom aglemeen

2BE wil opleidingscentrum in De Fabriek


Geplaatst op: 4 juni 2012

De deur van de locatie op de Rondweg in Mijdrecht blijft open voor jongeren, als het aan Marja Raats van stichting 2BE ligt: "Ik vind het niet kunnen dat het jongerencentrum definitief de deuren zou sluiten. Er is binnen De Ronde Venen absoluut behoefte aan een dergelijke plek. Jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, mogen niet tussen wal en schip vallen".

Stichting 2BE kan een ondersteuning bieden aan het mobiele jongerenwerk van de Baat. Het plan van stichting 2BE is een leer- en werkproject voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar, in samenwerking met het ROC en een groot aantal bedrijven in De Ronde Venen. Binnen het lunch- en eetcafé dat we willen creëren, kunnen jongeren bijvoorbeeld een horecaopleiding volgen. Maar ook opleidingen op het gebied van zorg, techniek en logistiek zijn mogelijk bij ons en onze vakpartners. Het uitgangspunt daarbij is dat de jongeren één à twee dagen per week naar school gaan en daarnaast 24 uur per week betaald werken. Dus een garantie van een baan tijdens de opleiding en mogelijk daarna. Voor studenten een mooie stageplek en re-integratie kansen voor de jongeren.
Maar 2BE is meer dan een opleidingsplek alleen. "We willen dat het een ontmoetingsplaats wordt voor jong én oud. Een laagdrempelig lunchcafé en in de avond serveren we een gezond, drie gangen menu voor de gemeenschap."

Ons eigen 'buurtrestaurant'
Twee activiteiten die Stichting De Baat momenteel in De Fabriek organiseert - eetcafé 't Pruttelpotje en Kookpunt - blijven van harte welkom in 2BE.
Voor de jongerenactiviteiten die De Baat tot nog toe in De Fabriek organiseert, blijft ook nog veel mogelijk bij 2BE. Een deel van het pand wordt een multifunctionele ruimte, waar jongeren hun eigen dingen kunnen blijven doen. Er zijn veel mogelijkheden voor die multifunctionele ruimte, bijvoorbeeld De Baat, Cultura, Pop en Podium kunnen er goed terecht voor een voorstelling, of plaatselijke toneel- en muziekverenigingen kunnen er hun jaarlijkse uitvoering houden. Dan kan zelfs de hele ruimte ingezet worden en zorgen wij eventueel voor de versnapering. Ook verhuur van deze ruimte, door particulieren is mogelijk. Het wordt een ontmoetingsplek voor iedereen met de jongeren in de hoofdrol. Wie ook mee wil doen, in welke vorm dan ook nodig ik van harte uit zich te melden via marjaraats@planet.nl.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

2BE wil opleidingscentrum in De Fabriek

De deur van de locatie op de Rondweg in Mijdrecht blijft open voor jongeren, als het aan Marja Raats van stichting 2BE ligt: "Ik vind het niet kunnen dat het jongerencentrum definitief de deuren zou sluiten. Er is binnen De Ronde Venen absoluut behoefte aan een dergelijke plek. Jongeren die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: