Tom Gunther vijftig keer raak voor HVM

Geplaatst op: 4 juni 2012

Met de 11-0 thuisoverwinning in gedachten begon HVM optimistisch aan de wedstrijd. Al snel bleek dat Montfoort niet van plan was om over zich heen te laten lopen. Ze werkten hard en vochten voor iedere meter, zonder dat ze daarmee veel kansen wisten te creëren.
De Mijdrechters, die met maar één wisselspeler en een gehavend middenveld speelden, konden in de eerste helft niet omschakelen naar beter spel en bleven tot de rust op 0-0 steken. Vier strafcorners, normaal een sterk wapen, bleven onbenut.

Na de rust kwam HVM beter in het eigen spel. De ploeg was echter geen schaduw van het team dat in de vorige wedstrijd zo fraai koploper Zwaluwen had bedwongen. Maar al in de vijfde minuut brak Mats Kaas de ban door van dichtbij de Montfoortse keeper met een diagonaal schot te passeren, 0-1. Twee minuten later bracht Tom Günther uit een strafcorner de 2-0 op het bord. Daarna stokte de productie weer. Keeper Stienstra van HVM hoefde pas na een kwartier in de twwede helft voor het eerst een serieuze redding te verrichten. Mijdrecht bleef de sterkere ploeg, maar de wedstrijd leek met 0-2 te gaan eindigen. Totdat Tom Günther in de laatste minuut met een velddoelpunt zijn seizoenstotaal op 50 goals bracht. Daarmee heeft hij meer dan de helft van het aantal Mijdrechtse doelpunten (92) gescoord, een unieke prestatie! Volgende week speelt HVM de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Heerhugowaard.

Zondag maakte Tom Günther tegen Montfoort zijn vijftigste seizoensgoal voor HVM. Dit was het enige hoogtepunt in een matige wedstrijd van de Mijdrechtse hockeyers tegen de laag geklasseerde tegenstander. De uitslag was 3-0 in Mijdrechts voordeel. Met de 11-0 thuisoverwinning in gedachten begon HVM optimistisch aan de wedstrijd. Al snel … Lees meer »