02 - Senior  sportief actief 2e week

Afscheid bij De Vinken 1


Geplaatst op: 4 juni 2012

De laatste competitiewedstrijd van De Vinken 1 stond in het teken van afscheid. Trainer-coach Fred Straatman neemt een sabbatical en Joyce Kroon kan haar sportverplichtingen niet langer combineren met haar werk. Tegenstander Viking had weinig compassie met de reeds gedegradeerde Vinkeveners. Met scherp schietend trok de ploeg uit Wijk bij Duurstede de volle winst naar zich toe in een overigens weinig inspirerende ontmoeting: 10-15 eindstand.

Invallers
De Vinkeveense ABN-AMRO ploeg was door de afwezigheid van Ruud en Silvia Oussoren enigszins gewijzigd. Charita Hazeleger maakte een alleszins verdienstelijke comeback en jeugdspeler Jelle Mul mocht zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht maken. Door dat de zusjes Joyce en Melanie Kroon in deze laatste wedstrijd graag bij elkaar speelden begon dit koppel samen met Kelvin Hoogeboom en Jelle Mul in de verdediging. Aanvoerder Peter Kooijman vond als vanouds Peter Koeleman en diens vriendin Mariska Meulstee naast zich. Samen met Charita Hazeleger vormden zij het Vinkenoffensief.

"We gaan voor de winst", vertelde Fred Straatman vooraf. Dat dit zeker niet onmogelijk was, bleek het eerste kwartier. Vinken's topscoorster Mariska Meulstee trof in de eerste minuut met haar tweede schotpoging doel. Enkele minuten later mocht zij een door Peter Kooijman meegekregen strafworp verzilveren en daarmee haar honderdste competitiedoelpunt van dit seizoen laten noteren. Helaas voor het ruim opgekomen thuispubliek was daarna de echte spirit er al uit. Viking kwam simpel langszij en nam in de achttiende minuut een eerste voorsprong, om die los van wat benutte stippen aan Vinkenzijde, niet meer uit handen te geven. Met de rust was het al 5-9 voor Wijk bij Duurstede. Een treffer van Melanie Kroon en de twee door Charita Hazeleger verworven strafworpen van Mariska Meulstee waren de spaarzame Vinkeveens tegenstootjes.

Jelle Mul
Halverwege de tweede helft werd Jelle Mul bedankt voor zijn bewezen diensten. Deze jeugdspeler uit de A1 van De Vinken heeft nog de aspiranten B-leeftijd en heeft dit seizoen frappant genoeg het speciale toeval meegemaakt dat hij zowel met de B, als met de A, alsook nu met de S1 tegen Viking uitgekomen is. Voor Jelle kwam Frank Dankelman in het team, die later in de wedstrijd zijn invalbeurt zou bekronen met een fraaie treffer (7-13). Intussen had Mariska Meulstee nog eens vanaf de stip gescoord (6-11) en na het doelpunt van Dankelman wist ook Peter Koeleman van afstand het gele plastic te vinden (8-13). Er waren toen nog vijf minuten te spelen. Twee strafworpen aan Vikingzijde leverden een tussenstand van 8-15 op. Het moment voor Joyce Kroon om haar publiekswissel te krijgen. Met applaus en bloemen werd zij naar de kant gehaald. Kelvin Hoogeboom kon kort hierna de stand nog ietsje verbeteren (9-15) en nadat Charita Hazeleger in de laatste minuut nog eens een strafworp meekreeg kon Mariska Meulstee haar seizoenstotaal naar 104 tillen. Met deze 104 treffers brengt zij haar totaal op 589 doelpunten voor De Vinken 1 en daarmee lost zij dit seizoen Helene Kroon af als Vinken's vrouwelijke topscoorster aller tijden.

Speeches
Na de wedstrijd waren er lovende woorden van voorzitter Henk Kroon voor scheidend coach Fred Straatman. Met bloemen, cadeaus en theaterbonnen krijgt Straatman vanaf nu de kans om meer tijd met zijn gezin te besteden. "Ik heb het hier bijzonder naar mijn zin gehad en met veel plezier bij deze gezellige vereniging gewerkt", aldus de sympathieke coach uit Geldermalsen. Ook verzorgster Ria Kamminga kreeg een flinke bos bloemen voor haar trouwe diensten voor de Vinkeveense hoofdmacht. Volgend seizoen zal De Vinken, aangevuld met de twee talentvolle jeugdspeelsters Eva Hemelaar en Annick Stokhof, en onder leiding van de nieuwe trainer Johan Kroon, een goed resultaat proberen neer te zetten in de derde klasse.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afscheid bij De Vinken 1

De laatste competitiewedstrijd van De Vinken 1 stond in het teken van afscheid. Trainer-coach Fred Straatman neemt een sabbatical en Joyce Kroon kan haar sportverplichtingen niet langer combineren met haar werk. Tegenstander Viking had weinig compassie met de reeds gedegradeerde Vinkeveners. Met scherp schietend trok de ploeg uit Wijk bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: