01 - Nooit Gedacht

Eerste oplaadpaal voor auto’s geplaatst in Aalsmeer


Geplaatst op: 3 juni 2012

Donderdag 31 mei hebben de wethouders Ulla Eurich (duurzaamheid) en Ad Verburg (verkeer) de eerste publieke oplaadpaal voor elektrische auto's aan het Drie Kolommenplein officieel in gebruik genomen. Dit deden zij door een elektrische auto van de Gemeente Amstelveen aan de oplaadpaal te koppelen.

Ulla Eurich: ‘De plaatsing van oplaadpalen is een goede stimulans voor mensen om een elektrische auto aan te schaffen. Per paal kunnen twee elektrische auto's tegelijkertijd worden opgeladen. De oplaadpaal zal straks ook worden gebruikt door werknemers van de gemeente Aalsmeer en Amstelveen als zij met een tweetal elektrische dienstauto's heen en weer rijden tussen de verschillende locaties.' Ook Wethouder Ad Verburg is blij met de oplaadpunten in Aalsmeer: ‘Om het elektrisch vervoer in Nederland mogelijk te maken is het van belang dat er basisinfrastructuur van publieke oplaadpunten wordt aangelegd. Dit is een goede stap in de richting van het elektrisch rijden.'

Op dit moment rijden er ongeveer 1300 elektrische personenauto's in Nederland. En dat worden er elke dag meer. De samenwerkende netbeheerders in Nederland willen zich voorbereiden op de grootschalige introductie van het elektrisch rijden en hebben hiervoor de Stichting E-laad in het leven geroepen. Deze stichting heeft als doel om maximaal 10.000 openbaar toegankelijke oplaadpunten in Nederland te realiseren en plaatst deze gratis voor elektrische auto's op strategische plekken in steden en dorpen waar veel automobilisten komen. De gemeente Aalsmeer komt in aanmerking voor drie publieke oplaadpalen. De eerste hiervan is nu geplaatst op het Drie Kolommenplein, de twee andere oplaadpalen zullen in overleg met de wijkraden een plek in Aalsmeer krijgen.

Gratis oplaadpunten voor particulieren/ondernemers
Naast de drie publieke oplaadpunten in Aalsmeer kunnen ook bezitters van een elektrische auto een oplaadpaal aanvragen. Stichting E-laad plaatst zo'n gratis oplaadpaal niet op eigen terrein maar bij een openbare parkeerplek in de buurt van de aanvrager, zodat ook andere elektrische rijders gebruik kunnen maken van het oplaadpunt. De gemeente bepaalt gezamenlijk met Stichting E-laad en de aanvrager op welke locatie de oplaadpaal moet komen te staan en reserveert hier een parkeerplaats voor. Inmiddels zijn er al vier particuliere palen geplaatst in Aalsmeer en zijn er nog drie aanvragen in Aalsmeer en Kudelstaart in behandeling. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een dekkend net aan oplaadpunten voor elektrische auto's komt. Heeft u zelf een elektrische auto of bent u van plan om een elektrische auto aan te schaffen neem dan contact op met Stichting E-laad via www.e-laad.nl of met de heer Kreukels van de gemeente Aalsmeer om de mogelijkheden te bekijken. In 2012 kan dit nog gratis. Het is niet zeker of het aanbod van een gratis oplaadpaal ook in 2013 nog geldt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste oplaadpaal voor auto’s geplaatst in Aalsmeer

Donderdag 31 mei hebben de wethouders Ulla Eurich (duurzaamheid) en Ad Verburg (verkeer) de eerste publieke oplaadpaal voor elektrische auto's aan het Drie Kolommenplein officieel in gebruik genomen. Dit deden zij door een elektrische auto van de Gemeente Amstelveen aan de oplaadpaal te koppelen. Ulla Eurich: ‘De plaatsing van oplaadpalen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: