01 - Nooit Gedacht

Meidenvoetbal Hertha gaat op een hoger niveau trainen


Geplaatst op: 3 juni 2012

Meidenvoetbal bij Hertha zit in de lift. Voor het seizoen 2012/2013 zijn er 7 meidenteams ingeschreven voor de competitie. In 4 jaar tijd is het meidenvoetbal bij Hertha met meer dan 400% gegroeid en de groei is er nog niet uit. Landelijk is het meidenvoetbal de snelst groeiende teamsport. Omdat er zoveel groei is, moet ook de kwaliteit meegroeien. Je moet de meiden, die de overstap van een andere sport of sportclub hebben gedaan, natuurlijk wel wat te bieden hebben.

In samenwerking met Leo Clement (2e van rechts) en Gregory Jong (2e van links) hebben de coördinatoren van het meidenvoetbal Danny Bierman en Jeroen Brands het plan opgevat om de trainingen voor alle meidenteams op elkaar af te stemmen. Of je nu in Dames 1 zit of in de F'jes een training moet je beter maken. Niet alleen conditioneel maar ook qua speltechniek en spelinzicht. Dat begint al met de warming-up. Een aantal rondjes rennen rond het veld en lekker met je armen zwaaien, daar kun je wel warm van worden maar verbeterd niet je voetbalkwaliteit. Als de warming-up al deel uitmaakt van de opbouw, van niet alleen je conditie maar ook van je techniek, ben je effectief bezig. De warming-up, van ruim 30 minuten, zal dan ook voor alle meidenteams dezelfde oefening worden.

Door Leo is voor alle meiden pupillenteams een plan ontwikkeld om op een leuke en eenvoudige wijze oefeningen te doen die de meiden zal helpen om te groeien in het voetballen bij Hertha. Door Gregory is dit zelfde gedaan voor de dames en junioren meidenteams van Hertha. Veel oefeningen met de bal om ze balvaardig te maken, circuits afwerken om te leren pasen en korte oefenpartijtjes om positie en spelinzicht te creëren. Met wekelijks opbouw in diverse spelelementen zoals verdedigen of aanvallen en spelen over de flanken. Alle trainers van de meidenteams van Hertha zullen aan het begin van het nieuwe seizoen een boekwerk krijgen waar een jaarplanning in staat en waar ze de voorgeschreven oefeningen uit kunnen halen. De jaarplanning geeft ze houvast voor een goede opbouw en variatie op de trainingsdagen. Alle trainers zullen ook begeleid gaan worden in het geven van de trainingen.

Tevens zullen de coaches, zogenaamde coachings avonden gaan volgen om het beste uit de meiden en uit het spel te halen. U leest het Hertha meidenvoetbal timmert aan de weg. Heb je nu ineens zin om bij Hertha te komen voetballen? Meld je dan aan via de site of neem contact op met één van de coördinatoren hun e-mailadres of telefoonnummer vind je ook op www.hertha.nl.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meidenvoetbal Hertha gaat op een hoger niveau trainen

Meidenvoetbal bij Hertha zit in de lift. Voor het seizoen 2012/2013 zijn er 7 meidenteams ingeschreven voor de competitie. In 4 jaar tijd is het meidenvoetbal bij Hertha met meer dan 400% gegroeid en de groei is er nog niet uit. Landelijk is het meidenvoetbal de snelst groeiende teamsport. Omdat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: