01 - Nooit Gedacht

Start inspraak verplaatsing 'Plusmarkt Abcoude'


Geplaatst op: 1 juni 2012

Het college van burgemeester en wethouders heeft 29 mei besloten de inspraakprocedure te starten voor de verplaatsing van supermarkt Koot naar de locatie van het tuincentrum in Abcoude. Het voorontwerpbestemmingsplan en de conceptomgevingsvergunning (bouwplan) liggen vanaf vrijdag 1 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Mijdrecht en in de bibliotheek in Abcoude.

Supermarkt Plus Koot heeft het initiatief genomen om uit de Hoogstraat het vertrekken. Het terrein van het tuincentrum op de hoek Amsterdamsestraatweg/Broekzijdselaan wordt de nieuwe locatie van de supermarkt. Er komt hier niet alleen een grotere supermarkt, maar ook nog enkele winkelunits, tussen de 30 en 35 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Aan de kant van de Amsterdamsestraatweg komen ook nog ongeveer vijftig parkeerplaatsen op straatniveau. De supermarkt wordt bevoorraad via de Broekzijdselaan ter hoogte van de rotonde. Aan die kant komt een inpandige laad- en losruimte.

De gemeenteraad heeft in juni 2011 besloten het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gelijktijdig (coördinatieregeling) in procedure te brengen. U kunt dus gelijktijdig reageren op het bestemmingsplan en op de omgevingsvergunning. In de vervolgprocedure kunt u dus ook gelijktijdig bezwaar maken tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Op dit moment kunt u alleen reageren op grond van de inspraakverordening. Daarna volgende de officiële RO-procedure: eerst zienswijzen bij de gemeenteraad (tegen het bestemmingsplan) en bij het college (tegen de omgevingsvergunning). Daarna is rechtstreeks beroep mogelijk bij de Raad van State.

Het voorontwerpbestemmingsplan en de conceptomgevingsvergunning (bouwplan) liggen vanaf vrijdag 1 juni 2012 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis (balie Omgevingszaken) in Mijdrecht en in de bibliotheek in Abcoude. U kunt het voorontwerpbestemmingsplan en de conceptomgevingsvergunning ook raadplegen via de gemeentelijke website www.derondevenen.nl onder Leven en werken, Bestemmingsplannen, Bekendmakingen.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Start inspraak verplaatsing 'Plusmarkt Abcoude'

Het college van burgemeester en wethouders heeft 29 mei besloten de inspraakprocedure te starten voor de verplaatsing van supermarkt Koot naar de locatie van het tuincentrum in Abcoude. Het voorontwerpbestemmingsplan en de conceptomgevingsvergunning (bouwplan) liggen vanaf vrijdag 1 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Mijdrecht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: