001 - Homan Zonnepanelen

Rene Millenaar uit Mijdrecht liep RoParun 2012


Geplaatst op: 30 mei 2012

Ook dit jaar was hij er voor de tweede keer weer bij maar nu met een nieuwe uitdaging. In 2010 rende Rene Millenaar nog van Parijs naar Rotterdam(520km), dit jaar was de RoParun voor het eerst vanuit Hamburg naar Rotterdam, 40km verder dan Parijs. De RoParun is een loopevenement van 520km(route Parijs) en 560km(route Hamburg) waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen,voor het doel het leven dragelijk te maken voor mensen met kanker. De RoParun is topsport en teamsport. Met acht lopers leggen zij de afstand af van 560 km. De lopers staan er niet alleen voor:; twee fietsers begeleiden hun, wijzen de weg, schermen de loper af van het verkeer en supporten volop. Je moet bedenken dat het lopen op een openbare weg gebeurt waarbij er niks afgezet is. Verder bestaat het team uit twee masseurs, teamleden die de catering verzorgen en twee chauffeurs. En volg auto chauffeur en een team captain. Ook hun inzet is absoluut vereist tijdens deze sportieve uitdaging. Deze zware prestatie levert het team met veel enthousiasme en plezier. Het team bestaat uit 25 personen. De voornaamste reden om mee te doen is te zorgen voor een zo hoog mogelijke opbrengst voor de goede doelen van de RoParun stichting. Dit jaar steunt de RoParun stichting ook Stichting Haarwensen in Mijdrecht.
•Bijdrage van EUR 194.000 (maximaal) voor 2 pruiken per week voor een heel jaar (104 pruiken) en om 100 pruiken op voorraad te kunnen nemen. Ook dit jaar was het weer een hele bijzondere ervaring voor Rene.

Rene nam deel met het team FloraHolland team097 als loper. Dit team mocht samen met nog 49 ervaren teams de route Hamburg /Rotterdam voor het eerst hardlopen. Dit was spannend omdat de route nog niet van te voren gelopen is, liepen zij op onbekend terrein en zij moesten vertrouwen op goede kaartlezers op de fiets. Extra bijzonder dit jaar was boerin Muller, die net haar man verloren heeft aan kanker, haar boerderij beschikbaar stelde voor een verfrissende douche . Dat was met het warme weer meer dan welkom en vrij uniek voor de RoParun. In het team liep ook de blinde John Stoop mee om zijn droomwens te vervullen: meedoen aan de RoParun. Voor Rene die zich helemaal kan vinden in slogun van de RoPa: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven was dit ook weer een kroon op zijn vele sportieve prestaties voor het goede doel.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rene Millenaar uit Mijdrecht liep RoParun 2012

Ook dit jaar was hij er voor de tweede keer weer bij maar nu met een nieuwe uitdaging. In 2010 rende Rene Millenaar nog van Parijs naar Rotterdam(520km), dit jaar was de RoParun voor het eerst vanuit Hamburg naar Rotterdam, 40km verder dan Parijs. De RoParun is een loopevenement van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: