001 -Brouwer Transport

Eerste paal Mijnsheerlyckheid Aalsmeer staat


Geplaatst op: 30 mei 2012

Op 23 mei 2012, een warme woensdagmiddag, stond de feesttent van BAM Woningbouw klaar op het bouwterrein aan Robend in Kudelstaart. De entree van het bouwterrein was feestelijk met ballonnen aangegeven en de vlaggen van de deelnemende partijen wapperden in een zacht briesje. In de feesttent verzamelden zich de toekomstige bewoners, de mensen van Habion, de gemeente Aalsmeer, BAM Woningbouw en de mensen van Zorgcentrum Aelsmeer. Het aangeboden verkoelende drankje was zeer welkom. Wethouder Ad Verburg: ‘Ik ben heel blij en trots, dat de eerste paal van dit schitterende project Mijnsheerlyckheid geslagen is. Heel Kudelstaart wacht hier al jaren op. Veel woningen uit dit project zijn geschikt als zorgwoning. Zorgcentrum Aelsmeer zal zorg verlenen. Ook zal er een zorgsteunpunt worden gerealiseerd in een eigen gebouw op de kop van blok A. Hiermee voldoen we aan een lange gekoesterde wens in Gemeente Aalsmeer om meer woonruimte voor ouderen te realiseren. In het project komen 36 koop- en circa 93, grotendeels, sociale huurwoningen met zorgindicatie. Afwisseling en betaalbaarheid zijn belangrijke factoren. Door de nabijheid van het winkelcentrum en de Westeinderplassen wordt het een prettig gebied om te wonen en te verblijven.'

De toekomstige bewoners mochten vooraf op de eerste heipaal hun naam of iets anders schrijven. Een leuk idee! Klokslag drie uur nam Klaartje Molthof namens BAM het woord en nodigde Wethouder Ad Verburg uit voor de openingstoespraak. Hij sprak met name over de samenwerking van de Gemeente met Habion en BAM Woningbouw. De wethouder vroeg zich tijdens zijn toespraak wel af of BAM Woningbouw kon garanderen dat de namen op de eerste heipaal er ook echt op bleven staan. Daarnaast dankte hij de klankbordgroep die dit project meestal positief en altijd kritisch heeft mede gevormd. De inmiddels overleden Oud wethouder Ad Verschueren (van 1978 tot 1994 met o.a. Wonen en Volkshuisvesting), die ook zitting had in de klankbordgroep, krijgt een naamsvermelding bij het nieuwe plein, dat het nieuwe hart van Kudelstaart wordt.

Vervolgens kreeg Jan Putman van Habion het woord, gevolgd door George Polman, van AG architecten. Hij vertelde over het begin van het project en over de flexibiliteit in de samenwerking tussen de verschillende partijen. Juist door deze flexibiliteit is het plan in de herontwikkeling een succes geworden. Tot slot kreeg Klaas van der Zaag, de projectleider van de bouw, het woord en leidde ons aan het eind hiervan naar de heimachine. Ad Verburg, Jan Putman en Thelma van Petersen stonden goed beschermd aangekleed klaar om de beurt de heimachine te bedienen.

Het was een feestelijke bijeenkomst. De koopappartementen, de drie van Mijnsheerlyckheid hoopt BAM Woningbouw medio 2013 te kunnen opleveren. Blok A, de zorgwoningen, zullen in het derde kwartaal van 2013 worden opgeleverd en Blok B, de seniorenappartementen, zullen als laatste worden opgeleverd in het vierde kwartaal van 2013.

De feestelijke ballonnen zijn na de festiviteiten aan de naastgelegen basisschool De Graankorrel geschonken. Ook op het schoolplein was het hierdoor feest!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste paal Mijnsheerlyckheid Aalsmeer staat

Op 23 mei 2012, een warme woensdagmiddag, stond de feesttent van BAM Woningbouw klaar op het bouwterrein aan Robend in Kudelstaart. De entree van het bouwterrein was feestelijk met ballonnen aangegeven en de vlaggen van de deelnemende partijen wapperden in een zacht briesje. In de feesttent verzamelden zich de toekomstige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: