001 -Brouwer Transport

Groot zeilevenement zet door na geslaagde eerste keer


Geplaatst op: 29 mei 2012

Deze zomer zijn wederom spectaculaire zeilwedstrijden en is veel vertier te beleven op het grootste plassengebied van Nederland, midden in het Groene Hart. Skûtjesilen, niet in Friesland maar in de Randstad en niet met skûtsjes maar met boten van Koninklijke klasse, de Regenboog zeilboten: Het Nationaal Regenboog Evenement 2012 is een feit.

Het Nationaal Regenboog Evenement is een spannende 5-daagse zeilcompetitie gecombineerd met gezellige activiteiten voor jong en oud, midden in het Groene Hart. De vloot vaart vijf dagen op vijf verschillende plassen in het Groene Hart, waar voor bezoekers van het evenement ook ander vertier te vinden is. De jeugd krijgt ook aandacht in het walprogramma, om haar met watersport en zeilen in aanraking te laten komen. De Regenbogen worden tijdens het evenement bemand door de top van de Nederlandse zeilsport. Onder andere Harry Amsterdam, zesvoudig Nederlands kampioen, en Jan van Staveren, met 80 jaar ervaring en 21 Nederlands kampioenstitels, varen mee.

De route
Op dinsdag 3 juli van 13:00 tot 21:00 is het openingsfeest van het Nationaal Regenboog Evenement 2012 in hartje Leiden. Woensdag 4 juli start de zeilcompetitie op de Kagerplassen (gemeente Teylingen). Op donderdag 5 juli komt het evenement aan bij het Braassemermeer (gemeente Kaag en Braassem). Vrijdag 6 juli wordt de strijd geleverd op de Westeinderplassen (gemeente Aalsmeer). Op zaterdag 7 juli nadert het hoogtepunt van het Nationaal Regenboog Evenement op de Vinkeveense plassen (gemeente De Ronde Venen). De finale is op zondag 8 juli op de Nieuwkoopse plassen (gemeente Nieuwkoop).

Drie commissarissen van de Koningin aanwezig
Commissaris van de Koningin Zuid-Holland, de heer Franssen: 3 juli in Leiden (Poort van Leiden) en 8 juli in Nieuwkoop (Nieuwkoopse plassen).
Commissaris van de Koningin Noord-Holland, de heer Remkes: 6 juli is in Aalsmeer, (Westeinderplassen).
Commissaris van de Koningin Utrecht, de heer Robbertsen: 7 juli in Vinkeveen (Vinkeveense plassen).

De deelnemers
De 15 deelnemende Regenbogen vertegenwoordigen dorpen, gemeenten, provincies en het bedrijfsleven. De deelnemers zijn:
Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Beleef de Bollenstreek, Bedrijven Rijnland, Het Groene Hart, Kaag en Braassem, Leiden, Leimuiden, Nieuwkoop, Provincie Zuid-Holland, De Ronde Venen, Teylingen, Bedrijfsleven Haarlemmermeer, Leidschendam-Voorburg.

De volgende Regenbogen, inclusief bemanning, presenteren zich voorafgaand aan het Nationaal Regenboog Evenement op andere evenementen (noot voor de redactie, pers is welkom op 1, 8 en 16 juni aan boord. Voor meer info: D. Boot, zie onderaan):
Kamer van Koophandel op 31 mei tijdens een congres bij het provinciehuis in Den Haag.
Beleef de Bollenstreek op 1 juni, voorafgaand aan het Jeneverboomevenement in Warmond.

De Ronde Venen op 8 juni, voorafgaand aan de Hollandweekend in Loosdrecht.
Kaag en Braassem op 16 juni, tijdens de Open Dag Waterrecreatie in Woubrugge.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Groot zeilevenement zet door na geslaagde eerste keer

Deze zomer zijn wederom spectaculaire zeilwedstrijden en is veel vertier te beleven op het grootste plassengebied van Nederland, midden in het Groene Hart. Skûtjesilen, niet in Friesland maar in de Randstad en niet met skûtsjes maar met boten van Koninklijke klasse, de Regenboog zeilboten: Het Nationaal Regenboog Evenement 2012 is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: