Lijfsbehoud Atlantis A1 na winst op concurrent

Geplaatst op: 29 mei 2012

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis A1 de zeer belangrijke uitwedstrijd in Zaandam waar het aantrad tegen mededegradatiekandidaat ZKC'31. Beide ploegen hadden vandaag maar één doel "winnen". De winnaar speelt ook volgend seizoen in de landelijke eerste klasse A-jeugd en de verliezer zal degraderen naar de tweede klasse. Een wedstrijd waarin dus veel op het spel stond en hoewel AtlantisA1/Van Dam in de rust nog achterstond met 4-3 wist het toch als winnaar van het veld te stappen. Het werd uiteindelijk 7-11.
Met één wijziging in de basis bij Atlantis, B-jeugd speelster Britt Vermolen nam de plaats in van Megan van Aken, begonnen beide ploegen aan deze beladen wedstrijd. ZKC koos als thuisploeg het voordeel om in de eerste helft met de wind mee te spelen en was daarin direct succesvol want binnen vijf minuten stond het al 2-0. Het nieuwe aanvalsvak kreeg veel kansen om te scoren, maar was nog niet erg gelukkig in de afwerking. De aansluitingstreffer kwam uit handen van Goof van Straaten, die de hem toegekende strafworp verzilverde. Er ontspon zich een strijd waarin beide ploegen aanvallend veel balverlies leden en het duurde dan ook vrij lang alvorens er weer werd gescoord. ZKC was de gelukkige en kwam op 3-1. Ciska Taal bracht Atlantis middels een afstandschot op 3-2, maar ZKC bracht het verschil weer naar twee punten. De prima spelende Britt Vermolen benutte een korte kans bij de korf wat tevens het laatste doelpunt voor rust was: was 4-3.
Coaches Arie Zaal en Marijke Pauw waren ondanks de magere ruststand tevreden en zagen een veel sterker Atlantis die, en dat was het enige minpuntje, alleen de vele opgelegde kansen moest gaan benutten.
Het windvoordeel was in de tweede helft voor Atlantis. Maarten Helsloot noteerde van afstand de 4-4 en het bleef ongemeen spannend. ZKC schoot zich naar 5-4, maar Lars van Walraven scoorde weer de gelijkmaker: 5-5. Welke ploeg zou als eerste afstand kunnen nemen? Opnieuw kwam ZKC op voorsprong en opnieuw kwam Atlantis, middels een vrije bal van Sharon Moen, op gelijke hoogte. De ploegen bleven elkaar aftasten en zochten naar de openingen. Een afstandschot van Jeroen Korver bracht Atlantis voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong en toen hij daarna ook nog de zelfverdiende strafworp erin legde, stond het 6-8 voor de Mijdrechtse ploeg. Het vizier van Sharon stond vervolgens op scherp en er was een comfortabele voorsprong van 6-10 op het scorebord. De wedstrijd was de wedstrijd gespeeld. Een prima uitgevoerde actie bij de korf van Sophia van der Horst stelde Ciska in de gelegenheid op nummer elf erin te schieten. B-jeugd speler Jonathan van der Horst mocht aantreden voor zijn debuut ten faveure van Goof, die de korfbal vaarwel zegt en zich gaat toeleggen op zijn studie in België. De eindstand werd bepaald door ZKC 7-11.

Een verdiende overwinning die gestalte kreeg in een zeer goede tweede helft. Er rest Atlantis nog één wedstrijd dit seizoen. Op zaterdag 2 juni speelt het thuis om 12.30 uur tegen Korbis A1. Inzet van deze wedstrijd is de vijfde plaats in de eindrangschikking en het afscheid van vele spelers en speelsters die hun laatste wedstrijd in de A-Jeugd zullen spelen en zich in het nieuwe seizoen zullen laten zien in de selectie van Atlantis.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis A1 de zeer belangrijke uitwedstrijd in Zaandam waar het aantrad tegen mededegradatiekandidaat ZKC'31. Beide ploegen hadden vandaag maar één doel "winnen". De winnaar speelt ook volgend seizoen in de landelijke eerste klasse A-jeugd en de verliezer zal degraderen naar de tweede klasse. Een wedstrijd waarin dus … Lees meer »