02 - Senior  sportief actief 2e week

Coach4you zoekt coaches voor begeleiding nieuwe brugklassers


Geplaatst op: 26 mei 2012

Het project Coach4you gaat in het komende schooljaar alweer voor de vierde keer van start. Met veel succes. Heel veel succes zelfs, want het aantal kinderen dat aangemeld is, overtreft het aantal beschikbare vrijwilligers. Daardoor dreigen een paar kinderen straks, hoewel erg gewenst, niet gecoached te kunnen worden. Daarom zijn we nog dringend op zoek naar 2 extra coaches.

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor sommige kinderen heel erg lastig. Nieuwe docenten, een nieuw gebouw, een ander schoolsysteem met nieuwe vakken... het is dat niet altijd makkelijk om ervoor te zorgen dat dan het schoolwerk in orde is. Er zijn leerlingen die niet goed weten hoe ze het leren moeten organiseren of hoe ze al dat huiswerk moeten verdelen.

Zulke kinderen kunnen worden begeleid door een coach van het project Coach4you. Deze coaching is aanvullend op de normale schoolbegeleiding. De juf of meester van groep 8 bepaalt of een leerling in aanmerking komt voor deelname aan het project. De leerkracht bespreekt dat dan met de leerling en de ouders/verzorgers en meldt de leerling aan bij Coach4you.

Coach4you wordt in De Ronde Venen verzorgd door het Gilde, een organisatie die geheel uit vrijwilligers bestaat. En voor het nieuwe schooljaar zijn nu dus zóveel leerlingen aangemeld dat het aantal beschikbare coaches tekort schiet. Hiermee dreigt Coach4you slachtoffer van haar eigen succes te worden.

Dringend Vrijwilligers gezocht!
Wij zoeken mensen die gedurende anderhalf jaar bij de leerling thuis steun en toeverlaat voor zo'n brugpieper willen zijn. We denken dan aan mensen die met hun kinderen deze fase achter de rug hebben en/of die vanuit hun achtergrond affiniteit of betrokkenheid hebben met deze problematiek. De coaching is beslist geen huiswerkbegeleiding maar meer een frequent gesprek met ouders en kind waarbij ouder en kind met de coach praten over hoe het gaat. De coach geeft daarop feedback en houdt daarmee vooral de spiegel voor. Ouder(s) en kind zullen het uiteindelijk dagelijks zelf samen moeten doen. We zoeken voor een leerling in Abcoude en een leerling in Mijdrecht mensen die hier tijd en belangstelling voor hebben en die door ons opgeleid en begeleid willen worden tot coach. Meer informatie over het project en de rol van coach is te vinden op www.coach4you.org.

Aanmelden?
Wilt u ons "uit de brand helpen" maar vooral een kind in onze gemeente de hand reiken? Neemt u dan alstublieft contact op met het Gilde. Dat kan het beste via een e-mailtje aan Marie-José Wesselingh (mjwesselingh@gmail.com) of André de Graaf (andre.de.graaf@xs4all.nl) of telefonisch resp. via (06) 2214 1964 of (06) 8183 2601.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Coach4you zoekt coaches voor begeleiding nieuwe brugklassers

Het project Coach4you gaat in het komende schooljaar alweer voor de vierde keer van start. Met veel succes. Heel veel succes zelfs, want het aantal kinderen dat aangemeld is, overtreft het aantal beschikbare vrijwilligers. Daardoor dreigen een paar kinderen straks, hoewel erg gewenst, niet gecoached te kunnen worden. Daarom zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: