02 - Senior  sportief actief 2e week

Symfonie van de Veensteekmachine bij Museum De Ronde Venen


Geplaatst op: 24 mei 2012

Op woensdagavond 23 mei is in Museum De Ronde Venen het geluid van de Veensteekmachine weer ten gehore gebracht. Tenminste, het geluid nagedaan door de mensen die zich dit nog kunnen herinneren. Voor het muziekproject Symfonie van de Veensteekmachine heeft het museum de mensen gezocht die deze bijzondere machine nog hebben horen werken op de Vinkeveense Plassen en bereid waren dit geluid ook na te bootsen. In een schitterend filmverslag is te zien én te horen hoe deze enorme machine weer nieuw leven wordt ingeblazen en geklonken moet hebben.

Tijdens de feestelijke avond is door wethouder Kees Schouten ook de volgende fase van het project gestart met de officiële lancering van de website www.veensteekmachine.nl. Deze website is als sponsoring ontwikkeld door ontwerpbureau Tweed - online en offline design. Op de nieuwe website staat uitgebreide informatie over het project en de historie van de Veensteekmachine. Ook zijn hier vele leuke filmpjes te bekijken. Iedereen die muziek kan maken, kan zich hier laten inspireren en opgeven om mee te doen aan dit bijzondere project. De komende periode zullen lokale musici worden uitgedaagd om onder leiding van componist Jurriaan Berger te experimenteren en te improviseren met hun instrument om zo tot een eigen interpretatie te komen van het verdwenen geluid van de Veensteekmachine. Dit zal uiteindelijk leiden tot een groots concert op de Vinkeveense Plassen in juni 2013. Bij de presentatie gaf componist Jurriaan Berger de genodigden alvast een kleine demonstratie van zijn kunsten en liet een zaal vol mensen tegelijk een veensteekmachine nadoen, met alleen hun stem als instrument. Ben je benieuwd hoe dit geklonken met hebben? Bezoek dan de nieuwe website www.veensteekmachine.nl voor een filmverslag hiervan!

De avond werd afgesloten met een wel heel bijzondere verrassing. Dhr. De Bree van de drogisterij te Vinkeveen is naar aanleiding van dit project gaan zoeken in oude filmarchieven. Daar heeft hij een ruim 40 jaar oude geluidsband gevonden met daarop hét geluid van de veensteekmachine aan het werk op de Vinkeveense Plassen. Dit werd ter afsluiting dan ook gepresenteerd aan alle gasten.

Bezoek ook eens www.veensteekmachine.nl en laat je inspireren om mee te doen aan dit unieke project rondom de laatste Veensteekmachine van Nederland!

Symfonie van de Veensteekmachine
Een project van Museum De Ronde Venen
Herenweg 240 Vinkeveen
3645 DW Vinkeveen
T (0297)262 223
E info@veensteekmachine.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Symfonie van de Veensteekmachine bij Museum De Ronde Venen

Op woensdagavond 23 mei is in Museum De Ronde Venen het geluid van de Veensteekmachine weer ten gehore gebracht. Tenminste, het geluid nagedaan door de mensen die zich dit nog kunnen herinneren. Voor het muziekproject Symfonie van de Veensteekmachine heeft het museum de mensen gezocht die deze bijzondere machine nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: