BlomBlom Mijdrecht

'Dorpentocht'-jubileum voor het goede doel


Geplaatst op: 22 mei 2012

Op zondag 3 juni 2012 is Dorpentocht jarig en wordt ze 35 jaar; een jubileum. Op deze dag organiseert de Stichting Dorpentocht de 35e editie van de alom bekende Dorpentocht. Dit is in de regio van Amstelveen en omstreken dé recreatieve fietstocht voor het gehele gezin en de sportieve fietser. De opbrengst komt zoals elk jaar ten goede aan een nieuw Goed Doel. In de afgelopen 34 jaar hebben 83.000 deelnemers ongeveer € 145.000 bij elkaar gefietst. Hulde.

Het Goede Doel van dit jaar is Stichting Haarwensen. Deze organisatie schenkt pruiken, gemaakt van
echt haar, aan kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of door een ernstige haarziekte hun eigen haar zijn verloren. Voor deze pruiken gebruikt de Stichting vele afgeknipte vlechten en staarten van kinderen en volwassenen die met veel liefde een flink stuk van hun haar hebben willen afstaan. Op deze bijzondere manier dragen zij bij aan een beetje extra geluk voor een kind. Het maken van een kwalitatief haarwerk is echter zeer arbeidsintensief en kostbaar. Stichting Haarwensen is daarom ook afhankelijk van financiële giften om dit mogelijk te maken. Daar willen wij met deze jubileum Dorpentocht heel graag aan bijdragen! Door op zondag 3 juni met onze tocht mee te fietsen, steunt u het werk van Stichting Haarwensen en gunt u een kaal kind dat beetje extra geluk. Natuurlijk is de Stichting ook tijdens de tocht aanwezig met allerhande informatiemateriaal en hun mascotte Saartje. De pop Saartje is te koop voor slechts € 7,95. Maar u kunt ook nog een stapje verder gaan en op 3 juni uw eigen haar doneren. Iedereen die op de dag van de Dorpentocht haar of zijn (!) haar wil doneren, wordt gevraagd dit vooraf via info@dorpentocht.nl kenbaar te maken. Tijdens de tocht staat er dan een professionele kapper klaar en is er passende aandacht voor uw ludieke actie. Een voorwaarde hierbij is, dat uw haar ten minste 25 centimeter lang is. Wie durft!!!

De Dorpentocht heeft dit jaar weer twee routes; de eerste route heeft vanouds een afstand van ongeveer 55 kilometer. De andere route is korter, circa 35 kilometer en voor mensen die toch op een plezierige en gezonde wijze een bijdrage aan het Goede Doel willen geven. U hoeft die keuze pas te maken bij de splitsing. Het is aan u. Let u goed op waar u start, want u kunt helaas niet vanuit elke startplaats de kortere afstand fietsen. De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Oude Meer, Badhoevedorp, Amsterdam (Sloten), Amsterdamse Bos (Oude Karselaan) en Amstelveen Dorp. Onderaan dit artikel en op de website www.dorpentocht.nl zijn de exacte adressen vermeld. Bij veel startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor het geval u er voor kiest om met de auto naar de start te komen.

Behalve de acht startplaatsen zijn er ook twee controleposten. Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken of om van een sanitaire voorziening gebruik te maken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen aangeduid. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon op een bankje of in het gras langs de route uw eigen lunch gebruiken.

Op elke controle- en startplaats ontvangt u een stempel met een letter op een deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het Goede Doel, Stichting Haarwensen.

De Dorpentocht staat al lang bekend om de goede organisatie en brengt u langs de meest schitterende plekken van de omgeving. En ieder jaar een nieuwe route. Dit jaar een bijzondere route met delen langs de Ringvaart van de Haarlemmermeer. En u dit jaar eens verrassen door de Middelveldsche en Akerpolder van Amsterdam. En terug van lang weggeweest een groot stuk door het Amsterdamse Bos. Veel deelnemers zullen op plaatsen komen waar zij nog niet eerder geweest zijn.

En na afloop van uw fietstocht ontvangt u natuurlijk het fel begeerde erelint. Deze fraai uitgevoerde herinnering is uw bewijs van deelname. Er zijn fietsers die inmiddels 34 verschillende exemplaren hebben verzameld. De kosten van deelname zijn € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts € 3,50 als u vooraf bij één van de bekende voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft (zie onder). Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een deelnemerskaart via de website  www.dorpentocht.nl te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).

MEER INFORMATIE:
Kijkt u op onze website www.dorpentocht.nl 
Of stel uw vraag per e-mail op info@dorpentocht.nl

STARTPLAATSEN:
- Aalsmeer (55 km) Stommeermolen, Geijlwijckerweg 10
- Amstelveen (35 + 55 km) WTC De Amstel, Startbaan bij nr. 3
- Amstelveen (35 + 55 km) het Café, Dorpsstraat 64b
- Amsterdam (Sloten) (35 + 55 km) De Patatza(a)k, Langsom 5
- Amsterdamse Bos (35 + 55 km) Parkeerplaats, einde Oude Karselaan
- Badhoevedorp (35 + 55 km) Gemeentewinkel, Sloterweg 22
- Oude Meer (55 km) Parkeerplaats Millenaar, Aalsmeerderdijk 83
- Uithoorn (55 km) Grand café Plux, Johan Enschedeweg 180

VOORVERKOOP
- Aalsmeer : Bruna Aalsmeer, Zijdstraat 45, Aalsmeer
- Amstelveen : Kantoorboekhandel De Twister, Westwijkplein 76, Amstelveen
- Hoofddorp : Bruna Hoofddorp, Polderplein 6/7, Hoofddorp
- Mijdrecht : Boekhandel Mondria BV, De Lindeboom 11, Mijdrecht
- Uithoorn : Van Hilten's Kantoorinstallaties, Wilhelminakade 41/43, Uithoorn

PRIJZEN:
- In de voorverkoop zijn de kosten van deelname € 3,50 per persoon
- kaarten bestellen via de website www.dorpentocht.nl kost € 4,00
- 0p de dag van de tocht kost een inschrijving € 4,50 per persoon

STARTTIJD:
Er kan gestart worden tussen 9.30 en 14.00 uur
De stempelposten sluiten uiterlijk 18.00 uur

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

'Dorpentocht'-jubileum voor het goede doel

Op zondag 3 juni 2012 is Dorpentocht jarig en wordt ze 35 jaar; een jubileum. Op deze dag organiseert de Stichting Dorpentocht de 35e editie van de alom bekende Dorpentocht. Dit is in de regio van Amstelveen en omstreken dé recreatieve fietstocht voor het gehele gezin en de sportieve fietser. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: