HVM knokt zich langs koploper

Geplaatst op: 22 mei 2012

Zondag speelde Mijdrecht thuis tegen koploper Zwaluwen uit Utrecht. Een zware wedstrijd voor HVM, volgens de verwachting, en dat werd het ook. De thuisploeg vocht voor elke bal en werd beloond met een verdiende 3-1 zege.

HVM begon zonder drie vaste spelers. Koen Meijer (voorstopper) en Thom Fokker (aanvaller) kampen met gebroken vingers, Jurrian Hartwigsen (middenveld) is in het buitenland. Invallers Maarten Post en de B-junioren Daniël Govers en Bob Mantel vervingen hen vlekkeloos. Ook B-junior Joost Lugtmeijer deed mee, maar viel al binnen één minuut geblesseerd uit.

Snel spel
Beide teams maakten er meteen een wedstrijd van, met snel aanvallend spel. De scheidsrechters lieten zien dat ze het spel kort wilden houden, al in de eerste minuut werd er een speler van Zwaluwen na een zware overtreding op Joost Lugtmeier met een gele kaart weggestuurd. Lugtmeijer was de rest van de wedstrijd uitgeschakeld.

De overtalsituatie bracht geen doelpunten. In de 12e minuut was er een bijzonder moment, toen Tom Günther vanaf de achterlijn hoog op het Utrechtse doel schoot. De bal rolde bovenop het doel een meter over de lat, buiten bereik van iedereen. Uit de volgende aanval scoorde hij wel, 1-0.
Drie minuten later claimde HVM een strafbal, toen de keeper van Zwaluwen op de bal terecht kwam, maar wegens shoot werd die niet gegeven. In de eerste helft vielen drie strafcorners, waarvan twee voor Zwaluwen, maar doelpunten kwamen daaruit niet voort.
De teams waren aan elkaar gewaagd. De Mijdrechters speelden compact, gaven elkaar goed rugdekking (in de box spelen) en bleven steeds jagen op de bal, waardoor de koploper geen overwicht kon opbouwen.
Keeper Redmar Stienstra voorkwam in de 22e minuut de gelijkmaker. Eén minuut voor rust was hij echter kansloos, na fout uitverdedigen door de HVM-achterhoede, 1-1.

Tot einde spannend
Met deze morele opsteker op zak zette Zwaluwen na de pauze meteen druk op het Mijdrechtse doel, maar kreeg in de tweede minuut een onnodige strafcorner tegen, door het opzettelijk hinderen van een Mijdrechtse vrije slag binnen de 23-meterlijn. Tom Günther pushte de bal onhoudbaar binnen, 2-1. Zes minuten later kon Zwaluwen bijna de stand gelijktrekken, maar de bal ging voorlangs. In de 12e minuut was er weer een curieus moment, bij een HVM-aanval viel een Utrechtse verdediger over de doellijn en gooide daarbij het doel om, wat vanaf de volle tribune veel bijval opleverde. Een minuut later moest aan de andere kant Stienstra een spectaculaire redding verrichten. Het was in deze fase niet te voorspellen waar de volgende goal zou vallen. HVM sloeg toe in de 15e minuut, met een veldgoal van topscorer Günther, zijn derde doelpunt van de wedstrijd.
De wedstrijd ging verder in hetzelfde hoge tempo, de teams bleven aan elkaar gewaagd. Het spel werd even stilgelegd voor een blessure van Jacob Veerhuis, die wel verder kon spelen. Halverwege de tweede helft viel er weer een gele kaart voor Zwaluwen, wegens het neerhalen van Bob Mantel. Vier minuten later kon Daniël Govers bijna profiteren van de man-meer-situatie. Gescoord werd er echter niet meer. HVM kreeg nog twee strafcorners te nemen, in de 24e minuut kreeg Mats Kaas geel voor commentaar op de leiding. Een minuut voor tijd overkwam een speler van Zwaluwen hetzelfde. 3-1 was de einduitslag.

De wedstrijd was spannend en een zeer aantrekkelijk kijkspel. HVM lijkt nu de vijfde plaats wel vast te kunnen houden, met nog twee wedstrijden tegen lager geplaatste tegenstanders op het programma.
De spanning aan de top is terug, Zwaluwen heeft nog één punt voorsprong op Hoorn, dat een paar weken geleden ook met 3-1 ten onder ging tegen HVM.

Zondag speelde Mijdrecht thuis tegen koploper Zwaluwen uit Utrecht. Een zware wedstrijd voor HVM, volgens de verwachting, en dat werd het ook. De thuisploeg vocht voor elke bal en werd beloond met een verdiende 3-1 zege. HVM begon zonder drie vaste spelers. Koen Meijer (voorstopper) en Thom Fokker (aanvaller) kampen … Lees meer »